Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 16 januari 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 9 januari 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Activiteitenplan politie 2007.
Toelichting:
Het activiteitenplan politie 2007 geeft inzicht in de doelen en werkwijze van de politie voor onze gemeente. Dit plan is gebaseerd op enerzijds het Integraal Veiligheidsplan en anderzijds op de in de districtsdriehoek vastgestelde gezamenlijke speerpunten. Ambtelijk advies:
Vaststellen activiteitenplan politie 2007.
B&W-besluit:
Wordt aangehouden. In het stuk worden de doelstellingen gemist (blz. 19) van het wijkteam BAL. Deze moeten alsnog worden benoemd.

3. Verantwoording inzet politiesurveillant 2006. Toelichting:
De gemeente Abcoude heeft een convenant afgesloten met de politie met betrekking tot de inzet van een politiesurveillant. Deze politiesurveillant wordt voor de helft gefinancierd door de gemeente. Bijgaand de verantwoording van de inzet.
Ambtelijk advies:
De verantwoording van de inzet politiesurveillant 2006 voor kennisgeving aannemen. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. De op blz. 7 genoemde tijdsbesteding is onduidelijk en roept nogal wat vragen op. De aanzienlijk mindere tijdsbesteding moet worden verklaard.
4. Aanvraag om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet voor de inrichting Hoogstraat 37 te Abcoude.
Toelichting:
De nieuwe ondernemer van de inrichting Hoogstraat 37 te Abcoude heeft een verzoek om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet ingediend. Er zijn geen weigeringsgronden aanwezig derhalve kan de drank- en horecavergunning verleend worden aan de rechtspersoon De Eendracht B.V. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Vestigen van het zakelijk recht van opstal voor het oprichten, hebben en onderhouden van een zend- en ontvangstinstallatie ten behoeve van telecommunicatiedoeleinden op het perceel gelegen te Abcoude aan de Vinkenkade t.o. nr. 15 en 17. Toelichting:
Op 12 januari 2006 is de Overeenkomst tot gebruik en het vestigen van het recht van opstal gesloten tussen de gemeente Abcoude en Vodafone Libertel N.V. O.g.v. deze overeenkomst verleent de gemeente Abcoude aan Vodafone het zakelijk recht van opstal voor het oprichten, hebben en onderhouden van een zend- en ontvangstinstallatie ten behoeve van telecommunicatiedoeleinden op het perceel gelegen te Abcoude aan de Vinkenkade t.o. nr. 15 en 17. De zendmast is al opgericht en alle hiervoor benodigde bouwvergunningen zijn verleend. Enkel het recht van opstal moet nog worden gevestigd.
Ambtelijk advies:

1. Voorgesteld wordt in te stemmen met de ontwerp-akte van opstal.
2. Voorgesteld wordt de burgemeester Notariaat Versteeg, Giesbers & Steegmans te laten machtigen voor het doen opmaken, doen verlijden en ondertekenen van de akte van opstal. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Bezwaarschrift tegen het weigeren van een bouwvergunning voor een dakkapel, perceel Raadhuislaan 9 te Abcoude.
Toelichting:
Op 11 december 2006 heeft een hoorzitting plaatsgevonden, inzake het bezwaarschrift van de familie Pepping tegen de beslissing tot het verlenen van bouwvergunning, voor het vergroten van een woning op perceel Raadhuislaan 9 te Abcoude. Op 4 januari 2007 heeft de Commissie Bezwaarschriften het advies uitgebracht het bezwaarschrift ontvankelijk doch ongegrond te verklaren. Ambtelijk advies:
Overeenkomstig het advies van de Commissie Bezwaarschriften het bestreden besluit te handhaven. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Advies Commissie Bezwaarschriften inzake Sandbergstraat 17 te Abcoude. Toelichting:
Aan betrokkene is een dwangsom opgelegd wegens het gebruik van de voortuin behorende bij de woning Sandbergstraat 17 in Abcoude voor opslag van diverse al dan niet aan hun functie onttrokken materialen. Het bezwaarschrift tegen deze beslissing is voorgelegd aan de Commissie Bezwaarschriften. De commissie is van oordeel dat uw college in het belang van handhaving van wettelijke voorschriften en het voorkomen van precedentwerking terecht heeft besloten over te gaan tot het opleggen van een dwangsom. De commissie adviseert het bezwaarschrift ontvankelijk, doch ongegrond te verklaren.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het advies van de Commissie Bezwaarschriften over te nemen en het bezwaarschrift ontvankelijk, doch ongegrond te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Aanpassen inkomensgerelateerde parameters in huurinkomentabel van Huisvestingsverordening.
Toelichting:
Op 6 juli 2006 heeft de gemeenteraad de Huisvestingsverordening 2006 Gemeente Abcoude vastgesteld. De huisvestingsverordening in met terugwerkende kracht in werking getreden op 1 juli 2006. Periodiek dient de huisvestingsverordening aangepast te worden aan de wijzigingen in huurprijs- en inkomensgrenzen. Op rijksniveau worden halfjaarlijks bedragen vastgesteld en via MG-circulaires bekend gemaakt. De Raad heeft ingestemd om de wijziging van de halfjaarlijkse huurprijsgrenzen (jaarlijks op 1 juli) en inkomensgrenzen (jaarlijks op 1 januari) te mandateren aan het college van B&W. Ambtelijk advies:
Met terugwerkende kracht per 1-1-2007 de inkomensgrenzen in de huurinkomentabel aan te passen conform de inkomensgerelateerde parameters huurtoeslag voor de periode 1-1-2007 tot 1-1-2008. Na het collegebesluit worden Westhoek Wonen en uitvoeringsorganisatie Woningnet op de hoogte gebracht.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Starterswoningen Stationsgebied lokaal toewijzen met Lokaal Maatwerk en instellen drie deelgroepen starters.
Toelichting:
Acht sociale koopwoningen in het Stationsgebied zijn bestemd voor starters. Startersleningen worden (naar alle waarschijnlijkheid) mogelijk gemaakt voor starters die wonen in de gemeente Abcoude. Voorgesteld wordt om een voorwaarde bij toewijzing toe te voegen, namelijk: de belangstellende moet woonachtig zijn in gemeente Abcoude. Voor deze voorrangsregel moet gebruik worden gemaakt van het artikel Lokaal Maatwerk uit de Huisvestingsverordening. In 2007 kan gemeente Abcoude bij 10 sociale woningen zelf doelgroepen aanwijzen, die afwijken van het provinciaal aanbodmodel. Voorgesteld wordt om voor de toewijzing van de 4 van de 6 sociale koopwoningen in het nieuwbouwproject Baambrugge-Oost een uitzondering te vragen bij de Provincie (toewijzing'quotum' van 2008 gebruiken in 2007).
Ambtelijk advies:
De 8 starterswoningen in het Stationsgebied met Lokaal Maatwerk met voorrang toe te wijzen aan inwoners van gemeente Abcoude. Drie deelgroepen starters vast te stellen. Een uitzondering aanvragen bij Provincie Utrecht om voor Baambrugge-Oost om 4 van de 10 'Lokaal maatwerk'- woningen uit 2008 reeds in 2007 toe te kunnen wijzen aan Baambruggenaren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanpassingen huurovereenkomst en exploitatieovereenkomst Sportfondsen Abcoude B.V. - gemeente Abcoude.
Toelichting:
Sportfondsen Abcoude B.V. heeft de gemeente voorgesteld om de huurovereenkomst en de exploitatieovereenkomst met de gemeente aan te passen waardoor SFA de btw over de gemeentelijke onderhoudsbijdrage van 44.000,-- per jaar kan teruggevorderen. De gemeente zelf kan de btw niet terugkrijgen. De voorgestelde aanpassingen hebben geen gevolgen voor rekening van de gemeente. Geadviseerd wordt akkoord te gaan met de voorgestelde aanpassingen en de wethouder te machtigen voor ondertekening.
Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met de voorgestelde aanpassingen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Verzoek om vergoeding van de kosten van een kunstvoorziening voor de Mondriaanschool. Toelichting:
De directie van de Mondriaanschool heeft ons verzocht om een vergoeding van de kosten van een kunstvoorziening, een driedimensionaal kunstwerk, aan de muur van de nieuwe in- en uitgang van het gebouw. Geadviseerd wordt om, evenals in voorgaande gevallen bij andere scholen, een vergoeding te verlenen tot maximaal 1% van de bouwkosten, in dit geval tot maximaal 3.820,--. Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met een vergoeding van de kosten tot maximaal 3.820,--. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 23 januari 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 16 januari 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis, Koppelland 3, Abcoude. Toelichting:
Het bouwplan voldoet aan de voorschriften van het bestemmingsplan "Woongebied Abcoude". Dit bestemmingsplan is goedgekeurd door G.S. en is vanaf 8 december in werking getreden. Het bouwplan voldoet aan redelijke eisen van welstand. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 9-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---