Senternovem


Nieuws

31-01-2007 | Dynamische introductie op de praktijk van duurzaam bouwen

De cd-rom 'Duurzaam bouwen in breed perspectief' is grondig geactualiseerd door de Stichting Consortium Beroepsonderwijs (voorheen Stichting Consortium PGO) en SenterNovem. De cd-rom is een introductie op de praktijk voor iedereen die duurzaamheid in de gebouwde omgeving nastreeft.

De cd-rom 'Duurzaam bouwen in breed perspectief' is in de eerste plaats bedoeld voor het onderwijs. Het is een praktisch hulpmiddel dat antwoord geeft op alle leervragen over duurzaam bouwen. Daarnaast wijst de cd-rom de weg om op een snelle en gestructureerde manier de kennis over duurzaam bouwen te vergroten. Enerzijds door het presenteren van basiskennis via kennis- en interactieschermen, anderzijds door het aanbieden van zoekfuncties. De cd-rom nodigt uit om te zoeken binnen de informatie op de cd-rom; daarnaast worden tal van actuele en interessante links aangeboden.
De cd-rom is geïllustreerd met foto's, afbeeldingen, schema's en tekeningen afkomstig uit de beroepspraktijk. De cd-rom is te bestellen bij de Stichting Consortium Beroepsonderwijs of via het secretariaat (033) 246 04 47.

SenterNovem en het onderwijs
SenterNovem ondersteunt het bouwberoepsonderwijs bij het implementeren van duurzaam bouwen in het beroepsonderwijs. Daarbij gaat het om alle onderwijsniveaus (MBO, HBO en WO) en alle schaalniveaus in de bouw (woningbouw, utiliteitsbouw, stedenbouw en grond-, weg- en waterbouw). Op de duurzaam bouwenwebsite van SenterNovem vindt u meer informatie.