Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Samenwerking spoedeisende hulp en huisartsenpost (31-01-2007)

In ziekenhuis St Jansdal gaan vanaf 1 februari de huisartsenpost en de afdeling spoedeisende hulp nauwer samenwerken. Deze manier van werken moet tot meer duidelijkheid leiden bij de patiënt. Het blijft de bedoeling dat patiënten (na 17.00 uur en in het weekend) eerst bellen naar de huisartsenpost (0900-341-0-341). Daar wordt bepaald of de patiënt naar de huisartsenpost moet komen of dat de huisarts naar de patiënt gaat.

Het ziekenhuis heeft echter ook te maken met patiënten die op eigen initiatief naar de spoedeisende hulp of de huisartsenpost gaan. Deze patiënten moeten zich vanaf 1 februari melden bij de receptie van de spoedeisende hulp. Hier wordt door een speciaal hiervoor opgeleide verpleegkundige bepaald of de patiënt naar de huisartsenpost of de spoedeisende hulp verwezen wordt.

Wanneer iemand dus medische hulp nodig heeft, moet men altijd eerst bellen met de huisartsenpost 0900-341-0-341. Indien mensen toch op eigen initiatief komen, bestaat de kans dat zij hierdoor langer moeten wachten. Patiënten die bellen krijgen sneller de juiste zorg op de juiste plek door de juiste persoon.
Ingang spoedeisende hulp
> Reageer

---