Gemeente Barneveld


'BOS impuls Barneveld' gaat van start

Afbeelding bij bericht

Woensdag 31 januari 2007 zal het project 'BOS impuls Barneveld' van start gaan. Door samenwerking tussen Buurt, Onderwijs en Sport (BOS) zal er een project gestart worden om de bewegingsachterstand bij jongeren in te halen. Behalve op het verminderen van deze achterstand is de BOS impuls erop gericht dat jongeren de vrije tijd op een zinvolle manier besteden. De BOS impuls gaat plaatsvinden in de wijken Oldebarneveld en Zuid II van Barneveld Dorp en in de dorpskern De Glind.

Sport en speldag
Op woensdag 31 januari zal de BOS impuls Barneveld van start gaan met een sport en speldag. Hieraan doen drie basisscholen mee; De Valkhof, De Zonnebloemschool en de J.H. Donnerschool. Wethouder Van den Hengel zal de sport en speldag om 09.45 uur starten. De dag zal tot ongeveer 12.00 uur duren en er worden meer dan 250 kinderen verwacht.

Sportbuurtwerkers, jongerenwerkers en vrijwilligers die een RSL-A diploma hebben, begeleiden de jongeren op deze dag.

Achterstanden
Ongeveer 40% van de jeugd op een basisschool blijkt geen lid te zijn van een sportvereniging en bijna een kwart van de middelbare school beweegt te weinig. Door sport en bewegen wil de gemeente Barneveld de doelgroep kennis laten maken met een zinvolle manier van vrijetijdsbesteding.

Wat betreft gezondheid is gebleken dat er een grote achterstand is op het gebied sporten en voeding. Hierbij speelt voorlichting een grote rol.

BOS impuls Barneveld
De BOS impuls Barneveld is een nieuw project dat voortbouwt op de bestaande projecten en successen van het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente Barneveld. De BOS impuls Barneveld maakt gebruik van bestaande goed functionerende samenwerkingsstructuren binnen het jeugd- en jongerenwerk binnen de gemeente Barneveld. Het doel van de BOS impuls Barneveld is om twee achterstanden onder jeugd en jongeren in het projectgebied te bestrijden. Ten eerste richt de BOS impuls Barneveld zich op sport & bewegen. Daarnaast gaat de BOS impuls Barneveld in op de gezondheid van de doelgroep. De doelgroep zijn de jeugd en jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar.

Subsidie
De gemeente Barneveld heeft voor het BOS impuls project een subsidie van 199.677,- ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Barneveld is met het project twaalfde geworden van de 395 gemeentes die meestreden voor een subsidiëring. De projecten kregen met een hogere score, een hogere uitkering. Mutatiedatum 19/01/2007