Ingezonden persbericht


Minicongres Bouwkundige brandpreventie op Internationale Bouwbeurs

Hoe controleer je een gebouw op bouwkundige brandveiligheid? En wat is de duurzaamheid van niet-inspecteerbare stalen onderdelen in de bouw? Deze onderwerpen staan dinsdag 6 februari centraal op het minicongres van de vier Metaaluniebranches BBN, Dumebo DWS, MDG en NLB. Het congres is een van de vele activiteiten op de Internationale Bouwbeurs 2007, die van 5 tot en met 10 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

Het programma van het minicongres 'Bouwkundige brandpreventie en duurzame veiligheid' behandelt deze onderwerpen vanuit een brede invalshoek. De presentatie van Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) behandelt een aantal essentiële controlepunten voor bouwkundige preventie. Deze punten zijn er voor de volgende producten: industriële deuren, voetgangersdeuren, isolatiemateriaal, brandschermen, platen en blokken, coatings en doorvoeringen.

Leden van de Metaaluniebranchegroep Nederlandse Lifttechnische Bedrijven (NLB) weten dat het bouwbesluit sinds 2005 hogere eisen stelt aan brandweerliften. Zo is het automatisch openen van de schachtdeuren na aankomst op een brandende verdieping een groot risico. Meer over het veilig verplaatsen van (medische) apparatuur, horen de deelnemers van het Liftinstituut.

Duurzame veiligheid betekent dat de referentieperiode voor brandveiligheid steeds langer wordt. De presentatie van CorusBouw gaat in op de omgevingsinvloeden, corrosiegevaar en andere randvoorwaarden voor een duurzaam veilig ontwerp van metalen gevels.

Tot slot staat een toelichting op de Kwaliteitsrichtlijn Metalen Gevels en Daken op het programma. Met deze richtlijn bieden zusterbranchegroepen MDG en Dumebo DWS een handvat om (samenwerking in) het bouwproces te verbeteren.

Aanmelden voor het minicongres kan tot woensdag 31 januari 2007. Op www.bbn.nu kunt u de brochure en het aanmeldingsformulier downloaden. Heeft u nog vragen, mail dan naar ruitenburg@metaalunie.nl en schrijf in de onderwerpregel 'minicongres'. Deelname kost ¤ 50,- p.p. incl. consumpties en lunch.