Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Minister van de Nederlandse Antillen leest voor tijdens De Nationale Voorleesdagen op 31 januari

Jaarlijks doet Kids en Zoo Dagverblijf mee aan het Nationale Voorleesontbijt. Ook dit jaar hebben we een leuke bijeenkomst georganiseerd voor "onze" kinderen en ouders.

Kids staat dit jaar in het teken van culturen. Iedere maand laten we een andere cultuur voorbij komen. De kinderen kunnen leren en proeven van de culturen. Ook met de diverse talen zullen we ons bezig houden en natuurlijk laten we de diverse keukens ook aanbod komen.

Het traject van elf maanden wordt geopend met het Nationale Voorleesontbijt. Februari staat in het teken van Curaçao en de Nederlandse Antillen. En natuurlijk is het de gedachte om het warme en zonnige Carnavalsgevoel bij iedereen naar boven te brengen. Want iedereen heeft het in zich om te feesten en te genieten. Om onze Cultuurjaar te openen hebben wij een heel bijzondere gast uitgenodigd:

De Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen: Paul Comenencia.

De Minister komt voorlezen voor de peuters en bso-kinderen. Om de kinderen ook een bijzonder verhaal mee te geven in ons thema zal De Minister een verhaal voorlezen over de spin Nanzi / Anansie. De bijzondere verhalen van Nanzi hebben een speciale plaats in de cultuur van de Nederlandse Antillen en daarnaast komt deze fameuze spin ook in andere culturen naar voren. Wat ons betreft hebben deze verhalen juist daarom een bijzondere lading; ondanks de vele verschillen in culturen zijn er ook duidelijk elementen die de culturen juist met elkaar verbinden.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op 31 januari 2007 op de Molenlaan 1A te Moordrecht. De bijeenkomst start om 08.00 uur.

Voor verdere informatie:

Kids en Zoo Dagverblijf

Oosteinde 77a

2841 AB MOORDRECHT

Contact Françoise Jansen

Tel. 0182 - 370 192