Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
inlichtingen
Sef Derkx
telefoon
077 352 21 12

Limburg door fotograaf John Klijnen

MET VLAG EN WIMPEL IN HET LIMBURGS MUSEUM IN VENLO

John Klijnen (1965) is vooral bekend als fotograaf van de popscene. In binnen- en buitenland heeft hij voor en op het podium gestaan in afwachting van dat ene moment. Vooral Pinkpop, het festival bij hem thuis om de hoek, heeft tal van klassieke foto's van coryfeeën uit de muziekwereld opgeleverd. Limburgse vocalisten, musici en bands hebben zich afgelopen jaren bij hem gemeld voor promotiefoto's. Maar naast rockfotograaf is John Klijnen ook documentair fotograaf. De serie Met vlag en wimpel (te zien in het Limburgs Museum in Venlo tot en met 29 april 2007) heeft plechtigheden en feesten tot onderwerp.

Voor zijn foto's is hij steeds op zoek naar momenten van ontroering, ogenblikken die karakteristiek zijn voor het schuttersfeest, het festival, het communiefeest, de processie, de carnavalsoptocht of de Koninginnedag die hij bezoekt. De foto's zijn authentiek, alleszeggend, vaak humoristisch, maar vooral herkenbaar. Herkenbaar voor Limburgers en bezoekers aan de provincie. Ze prikkelen tot het ophalen van herinneringen en het vertellen van mooie verhalen en anekdotes.

John Klijnen is een veelzijdig fotograaf met oog voor details. De mensen die voor zijn camera komen, worden op invoelende en directe wijze in hun omgeving geplaatst. Door het veelvuldige gebruik van zwartwit, wordt de kijker soms op het verkeerde been gezet wat betreft datering van de foto's. Zijn het opnames van nu of liggen ze ver terug in de tijd?

John Klijnen genoot zijn opleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn, waarna hij zich specialiseerde in kunstfotografie aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Hasselt (België). Als free-lancer is hij bezig met uiteenlopende onderwerpen. Een opvallende reeks foto's met alledaagse taferelen maakte hij in Luik. Klijnen publiceert zijn festivalfoto's regelmatig in muziektijdschriften.

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
telefoon 077 352 21 12
website www.limburgsmuseum.nl

Rechtenvrije persfoto's downloadable van:
www.limburgsmuseum/pers/JohnKlijnen

open
dinsdag tot en met zondag 11-17 uur
gesloten op maandagen en van 17 tot en met 20 februari 2007 (carnaval