Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 januari 2007

Winkeldiefstal

Enschede

Politieagenten zagen op dinsdag 30 januari een hen bekende veelpleger fietsen op De Heurne in Enschede. Bij het zien van de agenten ging deze persoon, een 35-jarige Enschedeër, er als een speer vandoor. De agenten zagen daarna tijdens het volgen, dat de man iets onder zijn jas vandaan haalde, dit daarna in een plastic tasje en vervolgens in zijn fietstas stopte. Op de rotonde Ripperdastraat/Haaksbergerstraat wisten de agenten de man tot stoppen te dwingen. Bij controle van de tas bleek het te gaan om een paar nieuwe schoenen ter waarde van 40 euro. De verdachte bekende onmiddellijk dat hij deze gestolen had bij een winkel aan de Kalanderstraat. De politie hield de 35-jarige daarop aan en nam de schoenen in beslag. De verdachte werd in verzekering gesteld en ter voorgeleiding opgesloten. (07-013711)

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Enschede

Op zaterdag 27 januari vond omstreeks 13.20 uur een aanrijding plaats in de Prinsessetunnel aan de De Ruyterlaan in Enschede. Daarbij ontstond uitsluitend materiele schade. Over de toedracht bestaat echter nog wat onduidelijkheid, waarvoor de politie getuigen, die er beslist zijn, oproept zich te melden. Toedracht: een Engelsman (leeftijd onbekend) stond in de tunnel met zijn auto stil voor het verkeerslicht. Voor hem stond een 77-jarige vrouw uit Delden in haar auto. Deze vrouw wilde optrekken, maar haar auto rolde achteruit. Om een aanrijding te voorkomen, reed de Engelsman een stukje achteruit. Dit gebeurde tot drie keer toe. Bij de derde keer kon de Engelsman niet verder achteruit en raakte de 77-jarige met de trekhaak van haar auto, de auto van de Engelsman, waardoor behoorlijke schade ontstond aan het spatbord.

Daarna lukte het de 77-jarige wel om op te trekken, waarna ze weg spurtte. De Engelsman kon de automobiliste tot stoppen dwingen en met moeite de gegevens van de vrouw krijgen. Tegenover de politie ontkende de vrouw dat ze tegen de auto van de Engelsman was gerold. Integendeel, de man was tegen haar auto aangereden. Van het ongeval zijn meerdere automobilisten getuige geweest, aangezien deze automobilisten om de beide auto's heen moesten rijden, om hun weg te kunnen vervolgen. De getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (07-012431)

Vrouw en zoon mishandeld door ex

Enschede

Op dinsdag 30 januari werd om 11.15 uur een mishandeling gemeld op de Wesseler-Nering in Enschede. De agenten troffen daar drie personen. Een 46-jarige Enschedeër, een 51-jarige Enschedese, de ex-vrouw van de man en hun 21-jarige Enschedese zoon. De 51-jarige had afgesproken bij het postkantoor om een auto op naam van de vrouw te zetten. De ex-echtelieden kregen daar woorden over. Daarna zou het uit de hand zijn gelopen, waarop de 51-jarige zijn ex-vrouw zou hebben geslagen. Toen de 21-jarige zoon zich ermee wilde bemoeien, zou de man ook hem een klap hebben gegeven. De 21-jarige liep daarbij een bloedende lip en een gezwollen wang op. De vrouw en de zoon deden beide aangifte van mishandeling. De 51-jarige ontkende dat hij had geslagen. Hij zou zijn zoon een duw hebben gegeven. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844. (07-013563)

Automobilist veroorzaakt aanrijding onder invloed

Rijssen

Op dinsdag 30 januari werd om 21.20 uur de komst van de politie gevraagd bij een onenigheid na een aanrijding op de Geskesdijk in Rijssen. De agent trof daar twee auto's aan. De melder, een 18-jarige man uit Rijssen, vertelde dat hij kort daarvoor op de Holterstraatweg reed, samen met zijn 21-jarige broer, en was opgetrokken bij de verkeerslichten. Een voor hem rijdende auto remde ineens sterk af, waardoor een aanrijding ontstond. Vervolgens was de veroorzaker er met zeer grote snelheid vandoor gegaan. Na een achtervolging stopte de betrokken auto en stapte de bestuurder, een 39-jarige man uit Holten, uit. Er volgde onmiddellijk een dreigende sfeer, waarbij de 18-jarige door de 39-jarige werd bedreigd, toen eerstgenoemde de politie ging bellen. De passagier van de 39-jarige, een 36-jarige vrouw uit Holten, stapte uit de auto en liep weg.

De inmiddels gearriveerde politieman werd eveneens bedreigd door de 39-jarige, die tevens ontkende te hebben gereden. De agent constateerde alcoholgebruik bij de 39-jarige en hield de man aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 2,05 promille. De verdachte bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Alles bij elkaar opgeteld: doorrijden na aanrijding, rijden onder invloed, geen geldig rijbewijs en twee bedreigingen was voldoende reden om de 39-jarige in verzekering te stellen en op te sluiten om te worden voorgeleid. Ondertussen meldde zich de 36-jarige passagiere weer bij de auto op de Geskesdijk. Zij verklaarde te hebben gereden. Ook zij had alcohol gebruikt en werd daarop eveneens aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,85 promille. De 39-jarige bekende daarop dat hij wel had gereden. De 36-jarige vrouw kon daarna het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-013904)

Autokraker aangehouden

Almelo

Een getuige meldde op woensdag 31 januari om 04.30 uur dat hij een autoalarm hoorde afgaan op de Aldengoor in Almelo en kort daarop twee personen zag wegrennen. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in de buurt in en ziet de twee genoemde personen rennen. Met behulp van de politiehond kan een van de verdachten op de Prattenburg tot staan worden gebracht. De ander weet te ontkomen. De verdachte, een 26-jarige Litouwer, wordt aangehouden. Op de plaats van de aanhouding treft de politie een aantal autoradio's aan in de struiken. Deze worden voor onderzoek in beslag genomen. Na behandeling in het ziekenhuis voor de hondenbeet, sluit de politie de man op voor nader verhoor. (07-013935)

Jongeren aangehouden na poging inbraak in bouwkeet

Almelo

Een getuige meldde op dinsdag 30 januari om 20.50 uur een inbraak in een bouwkeet op de Woonboulevard in Almelo. Daarbij waren vier knapen betrokken. De politie trof de vier knapen daar aan en hield hen aan. Het betreffen een 14- en drie 15-jarigen uit Almelo. Het slot van de betreffende bouwkeet bleek geforceerd en de scharnierpennen waren er uit. Drie knapen bekenden hun deel, de vierde, de 14-jarige, stond erbij en keek er naar. Alle vier zijn doorverwezen naar bureau Halt. (07-013875)

Man gewond bij aanrijding

Losser

Op dinsdag 30 januari vond omstreeks 15.40 uur een aanrijding plaats op de Hooibeek in Losser. Een 67-jarige man uit Losser wilde een 80-jarige kennis uit Overdinkel met de auto naar diens woning brengen. De 80-jarige was al vast naar de straatzijde gelopen. De 67-jarige stapte in zijn auto en reed achteruit. Toen hij de 80-jarige niet meer zag staan, ontdekte hij na het uitstappen, dat de man achter de auto, gewond op de grond lag. De 67-jarige verwachtte de 80-jarige niet op die plek en heeft van de aanrijding niets gemerkt. De 80-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (07-013733)

Fietser aangereden

Hengelo

Bij een aanrijding op de T-splitsing Twekkelerweg/Boortorenweg in Hengelo raakte een 26-jarige Enschedese fietser gewond. Een 51-jarige Hengelose automobilist reed over de Boortorenweg en wilde op genoemde splitsing links af de Twekkelerweg oprijden. De automobilist verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links, over de voorrangsweg rijdende 26-jarige fietser. De fietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-013805)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --