Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Fietser gaat onderuit                           |
Een 39-jarige fietser is op dinsdag (30/01) op de Warnsveldseweg onderuit gegaan en heeft daarbij korte tijd het bewustzijn verloren. Een omstander heeft eerste hulp verleend. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon na controle het ziekenhuis weer verlaten.

De politie kreeg kort voor elf uur 's ochtends een melding dat er op bovengenoemde locatie een fietser zou zijn gevallen en daarbij bewusteloos was geraakt. Toen agenten ter plaatse gingen, troffen zij de fietser aan die inmiddels weer bij kennis was. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de man vermoedelijk door een gat in de weg ten val is gekomen. Een omstander heeft eerste hulp verleend en de politie ingelicht. Medewerkers van de ambulance kwamen eveneens ter plaatse en hebben de man, die pijnklachten aan zijn hoofd had, naar het ziekenhuis overgebracht. Na controle kon de man het ziekenhuis weer verlaten.

|     |Gorssel - Politie onderzoekt verdwijning sieraden         |
De politie is een onderzoek gestart naar een diefstal die dinsdag (30/01) aan de Thuyalaan heeft plaatsgevonden en waarbij kostbare sieraden zijn verdwenen. De benadeelde moet nog aangifte doen. Eventuele getuigen worden gevraagd om contact op te nemen.

De diefstal van de sieraden heeft maandagochtend tussen 09.00 uur en 12.30 uur plaatsgevonden. Onduidelijk is nog hoe men de woning kon binnenkomen. In de woning bleek de boel flink overhoop te zijn getrokken. Uiteindelijk zijn er sieraden verdwenen. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen of mensen die in verband hiermee iets bijzonders hebben gezien om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Warnsveld - Beginnend bestuurder met drank op             |
Een 22-jarige automobiliste uit Lochem bleek op woensdag (31/01) tijdens een controle op de Lochemseweg onder invloed van alcohol. De jongedame bleek een beginnend bestuurder te zijn. Zij is bekeurd en kreeg daarnaast een rijverbod.

De jongedame werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.00 uur tijdens de reguliere surveillance door de politie gecontroleerd. Zij bleek alcohol te hebben gedronken. Hierop is zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij blies 0,6 promille. Betrokkene is een beginnend bestuurder. Voor deze categorie is slechts 0,2 promille toegestaan. De strengere alcohollimiet geldt voor jongeren, omdat juist die groep door gebrek aan ervaring een grotere kans heeft op een ongeluk. De bestuurster heeft een boete en een rijverbod gekregen.

De politie laat steekproefsgewijs op alle tijdstippen van de dag automobilisten blazen om te kijken of zij niet onder invloed van alcohol achter het stuur zijn gekropen. Bij aanrijdingen dient men ook altijd te blazen.

Einde berichten
---


---


---

---- --