Politie Gelderland-Midden

Voetganger gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 31-1-2007 14:27:41

ARNHEM - Op het Velperplein in Arnhem is dinsdagavond een voetganger gewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. Het slachtoffer, een 57-jarige Arnhemmer, is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man had vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. Het ongeval gebeurde omstreeks tien uur toen de voetganger aan de zijde van de Ir. J. P. van Muijlwijkstraat wilde oversteken. Op de voetgangersoversteekplaats werd hij geschept door een auto, bestuurd door een 47-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer. De politie vermoedt dat één van de partijen het rode licht genegeerd heeft en stelt een nader onderzoek in. Van drankgebruik was in elk geval niet gebleken, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw verdacht van kindermishandeling

Publicatiedatum: 31-1-2007 14:27:04

ARNHEM - Een 33-jarige inwoonster van Arnhem is dinsdagavond in haar woning aangehouden op verdenking van mishandeling van haar minderjarige kinderen. De politie besloot de vrouw die avond aan te houden nadat de 32-jarige ex-man van de vrouw in het politiebureau aangifte had gedaan. Volgens de man zou de vrouw de kinderen in de leeftijd tussen 3 en 11 jaar vaker geslagen hebben. Toen ze die avond de jongste van 3 zou hebben geslagen met de afstandsbediening van de tv nam de man de kinderen mee naar het politiebureau om aangifte te doen. De vrouw is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt na bedreiging en vernieling

Publicatiedatum: 31-1-2007 14:26:26

ARNHEM - In de wijk Presikhaaf heeft de Arnhemse politie dinsdagavond een 21-jarige Arnhemmer opgepakt wegens bedreiging en vernieling. De man was rond kwart over zeven bij een 29-jarige plaatsgenoot aan de deur geweest en zou daar de bewoners hebben bedreigd met de dood. Ook zou de man de woning binnen hebben willen dringen maar dat wisten de bewoners te voorkomen. Wel sneuvelde er een ruit. Gewaarschuwde agenten waren snel ter plekke en konden de Arnhemmer op aanwijzen van 29-jarige aanhouden. De aanleiding tot het voorval moet worden gezocht in de relationele sfeer, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zeven jongeren aangehouden na melding vechtpartij
Publicatiedatum: 31-1-2007 14:25:50

ARNHEM - Zeven Arnhemse jongeren in de leeftijd van vijftien tot achttien jaar zijn woensdagavond in de Arnhemse binnenstad aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een vechtpartij. Getuigen waarschuwden rond half tien de politie nadat ze gezien hadden dat op de Roggestraat een groep jongeren met elkaar op de vuist zou zijn gegaan. Bij aankomst van de politie stoof de groep uiteen. Op aanwijzen van de getuigen werden de zeven in de buurt opgepakt. Alle verdachten zijn in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. Van twee verdachten kon niet worden aangetoond dat ze strafbare feiten hadden begaan en twee bleken uiteindelijk niets met de zaak te maken hebben gehad. De drie overigen zijn wel over het voorval aan de tand gevoeld maar later vrijgelaten. Tot dusver heeft er zich geen slachtoffer gemeld voor het doen van aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerijen in woonhuizen ontmanteld

Publicatiedatum: 31-1-2007 14:25:12

ARNHEM - De politie heeft dinsdag op twee plaatsen in Arnhem hennepkwekerijen ontmanteld. In een woonhuis in de Arnhemse wijk Klarendal stelden agenten een onderzoek in na een tip via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem en troffen in de kelder ruim 100 planten aan. De bewoner, een 43-jarige man, werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Alle planten en kwekerijapparatuur werden uit de woning gehaald en zijn later vernietigd. Volgens het energiebedrijf was er geen sprake van stroomdiefstal. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.
De tweede kwekerij werd aangetroffen in een woning in het Boulevardkwartier. Daar bleek de hele woning te zijn ingericht voor de hennepteelt. In enkele tassen werd voor ongeveer 65 kilo wiet aangetroffen. De wiet en kwekerijapparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie besloot hier een kijkje te nemen na klachten van stankoverlast uit de buurt. In het pand werd niemand aangetroffen. De politie is nog op zoek naar een verdachte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controles-op-verzoek in Arnhem: 22 bekeuringen

Publicatiedatum: 31-1-2007 14:24:13

ARNHEM - Drie verkeerscontroles op verzoek van buurtbewoners in Arnhem hebben dinsdag 22 bekeuringen opgeleverd. Op twee plaatsen (de Sonsbeekweg en de Huissensedijk) werden helemaal geen overtredingen geconstateerd. Op de Metamorfosenallee bleek tussen 81.30 en 20.30 uur gemiddeld 1 op de 15 autos te hard gereden te hebben. In totaal 320 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid was 120 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Deze bestuurder raakte dan ook zijn rijbewijs kwijt. Eén bestuurder kreeg een bon omdat hij door rood was gereden.
De controles werden gehouden op speciaal verzoek van buurtbewoners nadat bij de politie geklaagd was over het verkeersgedrag.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---