Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nog geen duidelijkheid over nieuwe opvanglocaties

De vaststelling van twee nieuwe opvanglocaties in de deelgemeente Feijenoord is vertraagd. Het gemeentebestuur overlegt met de drie deelgemeenten op Zuid over een plek voor een heroïnepoli.

Eén van de twee vervalt
Dit meldde deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn vorige week donderdag 25 januari in de commissie Algemene Zaken en de Rekening (AZR). Het zou kunnen betekenen dat één van de twee in Feijenoord geplande voorzieningen voor dak- en thuislozen vervalt.

Geen huisvesting
Het betreft een uitbreiding van het heroïne-experiment aan de Baan in het stadscentrum. Een selecte groep verslaafden krijgt hier onder streng toezicht heroïne (diacetylmorfine). Ze moeten dat ter plekke gebruiken.

Medische zorg ter plekke
Het is niet de bedoeling dat de gebruikers op de toekomstige locatie in Zuid worden gehuisvest. Wel wordt ter plekke ook medische zorg en dagbesteding geboden.

Randvoorwaarden
Voor het dagelijks bestuur is de vestiging van een heroïnepoli, in plaats van een woonvoorziening, bespreekbaar. De randvoorwaarden zijn dezelfde, benadrukte Oudshoorn. Er mag geen overlast zijn voor de wijk en er moet een convenant komen waarin de afspraken over onder meer toezicht zijn vastgelegd.

Toelichting
Zodra er meer duidelijkheid is, wordt de deelgemeenteraad tijdens een besloten bijeenkomst geïnformeerd. Tijdens de (openbare) deelraadsvergadering op 1 februari is er opnieuw een mondelinge toelichting over de maatschappelijke opvang.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.