Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Gaten door minder ID-banen

Het wegvallen van In- en doorstroom (ID)-banen heeft consequenties voor onder meer de openingstijden van openbare gebouwen en activiteiten van projecten en vrijwilligersorganisaties.

Overzicht gevraagd
Het deelgemeentebestuur heeft Stichting Welzijn Feijenoord (SWF) een overzicht gevraagd waarop per wijk duidelijk wordt welke functies niet meer kunnen worden voortgezet.

Geen geld
We willen samen met SWF een oplossing zoeken, maar staan voor een moeilijke opgave omdat we nóch de mensen, nóch de financiën hebben om de mensen met ID-banen terug te plaatsen, aldus deelgemeentevoorzitter Dagmar Oudshoorn in de commissie Algemene Zaken en de Rekening (AZR). Het omzetten van gesubsidieerde banen in reguliere banen kost ontzettend veel geld.

Uitstroom
Begin 2006 waren er bij SWF 135 ID-banen, vertelde de deelgemeentevoorzitter. Afgelopen jaar is er weinig uitstroom geweest. Via een reïntegratiebureau zullen 35 IDers uitstromen naar plekken buiten de deelgemeente. Daar gaan dus gaten ontstaan, voorspelde Oudshoorn. De druk in de wijken zal toenemen..

Toezegging
Projecten en instellingen waar problemen ontstaan, zijn onder andere Duimdrop, Buurt- en Speeltuin Werk (BSW), Sport en Recreatie en Thuis op Straat. Oudshoorn zegde toe om, zodra de gebiedsanalyse beschikbaar is, de politiek hierover te informeren. Dan gaan we, samen met de raad, hoop ik, kijken hoe we dit kunnen oplossen.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.