Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Voorbereiding begroting 2008

Al in februari start een werkgroep SMART met de voorbereiding van een kaderdiscussie over de begroting.

Uitwerking
Vervolgens stelt de deelraad op 31 mei de kaders voor de programmabegroting 2008 vast. De werkgroep komt in augustus en september bijeen om de uitwerking van de kaders te begeleiden, en in november wordt dan de begroting behandeld in de raad.

Werkgroep SMART
Dit draaiboek is 25 januari besproken in de commissie Algemene Zaken en de Rekening (AZR) en bedoeld om de deelgemeenteraad meer te betrekken bij het opstellen van de begroting. De werkgroep SMART is vanuit de deelraad gevormd als adviescommissie van de commissie AZR. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Reëel en Tijdgebonden. De werkgroep, met ambtelijke ondersteuning, formuleert SMART-afspraken over de te leveren prestaties die de deelgemeente moet hanteren bij het aangaan van financiële relaties met diensten en instellingen.

Positief advies AZR
De commissie AZR adviseerde positief over de nieuwe begrotingscyclus. Alleen Yusuf Tahiroglu (GroenLinks) kon niet instemmen met het voorstel en zei geen zitting te willen nemen in de werkgroep SMART. Marco van Lent (PvdA) zei te hopen dat in de begroting de financiële middelen mede aan de hand van per gebied verschillende prioriteiten over de wijken kunnen worden verdeeld.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.