Gerechtshof Arnhem


Gerechtshof Arnhem wijst tussenarrest in zaak B D

B.L.D. wordt ervan verdacht dat hij - kort gezegd- op 12 september 2003 zijn vader met pistoolschoten om het leven heeft gebracht en daarna een grote hoeveelheid geld heeft gestolen. Verdachte werd op 8 oktober 2004 door de rechtbank Almelo vrijgesproken. De officier van justitie tekende hoger beroep aan tegen dat vonnis.

Nà die vrijspraak en vóór de behandeling van het hoger beroep heeft verdachte zich in november 2005 uit eigen beweging gemeld bij de politie en daar bekennende verklaringen afgelegd. Tot dan toe had verdachte steeds ontkend de dader te zijn. Op de eerste zitting die het hof aan dit hoger beroep besteedde, legde verdachte eveneens een bekennende verklaring af. Daarna heeft verdachte deze bekentenissen herroepen.

Het hof heeft in deze zaak een tussenarrest gewezen. Bij de beraadslaging in de raadkamer na het onderzoek op de zitting heeft het hof de audiovisuele registraties van de politieverhoren, waarbij verdachte bekende, bekeken. Het hof is van oordeel dat een heropening van het onderzoek ter zitting noodzakelijk is waarbij (delen van) dat materiaal vertoond en aan de orde gesteld kunnen worden. Er wordt gestreefd naar voortzetting van de behandeling in de tweede helft van maart of de eerste helft van april.

Einde bericht

Nadere informatie
Sander van Ansem, persvoorlichter
telefoonnummer: 026 - 359 2315

LJ Nummer

AZ7399

Bron: Gerechtshof Arnhem Datum actualiteit: 31 januari 2007 Naar boven