Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 31 januari 2007

Heerlen; kapotte voorruit leidt naar harddrugs

Dinsdagmiddag heeft de politie op de Koekoeksweg in Heerlen een 21-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden omdat de man harddrugs bij zich had.

Agenten controleerden de man, omdat hij in een auto reed waarvan de voorruit gebarsten was. Omdat tijdens de controle drie mobiele telefoons overgingen, die in de auto lagen, kregen de agenten argwaan en vroegen zij de Rotterdammer of hij drugs bij zich had. Tijdens het daarop volgende onderzoek kwamen enkele grammen heroïne en een geldbedrag van 590 Euro uit zijn kleding tevoorschijn. Later bleek dat de man ook nog in zijn ondergoed een hoeveelheid harddrugs had verstopt. In totaal bleek dat de man 38 gram heroïne en cocaïne bij zich had. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Heerlen; "potloodventer" aangehouden

Dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd in het Aambos in Heerlen een 35-jarige inwoner van Heerlen aangehouden omdat de man verdacht wordt van het plegen van openbare schennis.

De politie kon de man aanhouden dankzij een melding van een getuige. Die had gezien dat de Heerlenaar tegenover voorbijfietsende meisjes zijn halflange jas opende, om vervolgens zijn geslachtsdeel te tonen.

Tegen de Heerlenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Sittard; politie zoekt schennispleger

De politie is op zoek naar een man die dinsdagmorgen omstreeks 07.40 uur op het Stationsplein in Sittard bij de bushalte tegenover enkele jonge meisjes openbare schennis pleegde.

De verdachte, een man van circa 30 jaar, gekleed in een donkere trainingsbroek een regenjas, een donkere gebreide muts en witte sportschoenen, liep naar het bushokje van lijn 8, waar op dat moment enkele meisjes stonden en op de bus wachtten. Op zeker moment toonde de man de meisjes zijn geslachtdeel. Nadat de meisjes waren weggelopen, rende de schennispleger weg in de richting van de fietsenstalling.

De dader is tussen 1,75 en 1,80 mtr groot en heeft een stevig postuur. Hij heeft een pokdalig gezicht en een stoppeltjes baard.

Maastricht; snelle aanhouding zakkenrollers dankzij cameratoezicht

Dankzij het cameratoezicht van de gemeente Maastricht, heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag drie zakkenrollers op heterdaad kunnen aanhouden.

De drie aangehouden mannen, zijn een 33-jarige inwoner van Maastricht, een 25-jarige inwoner van Eindhoven en een 33-jarige inwoner uit 's-Gravenhage.

Het slachtoffer, een 53-jarige inwoner van Maastricht, werd omstreeks 03.15 uur op de hoek van de Kleine Gracht en de Van Hasseltkade in Maastricht door drie mannen aangesproken, waarbij een van hen hem de beurs ontfutselde. Korte tijd later werden de drie mannen op de Boschstraat aangehouden.

Met behulp van de camerabeelden werd ook de gerolde beurs teruggevonden. De drie verdachten hadden de buit bij zich. Het bedrag van circa 78 Euro hadden zij al onder elkaar verdeeld.

De aangehouden Maastrichtenaar bleek nog een gevangenisstraf van 70 dagen te hebben open staan.

De drie mannen zijn ingesloten.

Sittard; achtervolging na inbraak in apotheek.

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 04.00 uur is ingebroken in een apotheek aan de Burg. Arnoldtsstraat in Sittard, waarna de daders er in een wit bestelbusje vandoor gingen richting Duitsland. Drie daders verschaften zich toegang tot de apotheek door middel van verbreking van de schuifdeuren. Na de inbraak gingen ze zonder buit in een wit bestelbusje er vandoor. Een politiepatrouille die ter assistentie ter plaatse ging, zette de achtervolging in waarbij de daders een stopteken negeerden. Via de wijk Lahrhof reden ze in Tüddern de grens met Duitsland over. In een nabijgelegen bossage raakte het busje van de weg en kwam in de berm tot stilstand, waarna twee daders te voet wegvluchtten. Op het moment dat één van de politie agenten de derde dader, die als laatste het busje verliet, wilde vastgrijpen, werd hij met een voorwerp tegen zijn hoofd geslagen en kwam vervolgens ten val. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en been. Samen met de Duitse politie, die inmiddels ter assistente ter plaatse was gekomen, werd in de omgeving nog gezocht naar de daders. Hierbij werd een speurhond ingezet, echter zonder resultaat. De Duitse politie heeft het witte bestelbusje in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --