Gemeente Breda

Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart aanstaande

Alle Bredase kiesgerechtigden krijgen rond 3 februari een stempas in de brievenbus voor de Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart aanstaande. De stempas komt - net als bij de Tweede Kamerverkiezingen
- in de plaats van de oproepingskaart.

Stempas beschadigd, kwijt of niet ontvangen

Wie geen of beschadigde stempas heeft moet een vervangende stempas aanvragen. Dit kan tot en met 2 maart schriftelijk en tot 6 maart 12.00 uur persoonlijk bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Breda. Voor het persoonlijk aanvragen is een legitimatiebewijs verplicht.

Zelf stemmen in een andere Brabantse gemeente

Wie op 7 maart wil stemmen in een andere Brabantse gemeente, moet een kiezerspas aanvragen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Breda. Dit kan schriftelijk tot en met 21 februari en in persoon tot en met 2 maart. Wie een kiezerspas krijgt, moet de stempas inleveren.

Iemand anders laten stemmen

Ook is het mogelijk een andere Bredase kiezer te machtigen door samen met de gemachtigde het volmachtbewijs op de achterkant van de stempas in te vullen. De gemachtigde mag niet meer dan twee volmachten aannemen en moet de stem gelijk met de eigen stem uitbrengen. Wie iemand uit een andere Brabantse gemeente een volmacht wil geven, kan tot en met 21 februari een schriftelijk verzoek doen bij de afdeling Burgerzaken. Wie een schriftelijke volmacht aanvraagt, moet de stempas inleveren.

Een kiezerspas, volmacht of vervangende stempas aanvragen kan ook via deze website.

(Extra) stembureaus

De kandidatenlijsten vallen in de week van 12 februari in de brievenbus. Achterop die lijst staat een overzicht van alle stembureaus in Breda. Om de opkomst te bevorderen en de dienstverlening aan de kiezers te vergroten komen er weer 10 extra stembureaus. De openingstijden van deze extra stembureaus in de verzorgingshuizen Breedonk, Ruitersbos, Westerwiek, Leijstroom en Valkenhove en bij het NS-station, de NHTV, de Avans Hogeschool en bij het Amphiaziekenhuis op de locaties Molengracht en Langendijk wijken wèl af van de openingstijden bij de overige bureaus.

Nieuwe stembureaus

Het stembureau aan Minckelersstraat 27 wordt vervangen door een bureau bij de NHTV aan Archimedesstraat 17. Het stembureau aan Hovenierstraat 54 wordt vervangen door een bureau aan Doelen 36 (ingang W-groep West). Het stembureau aan Groene Hil 20 wordt vervangen door een bureau aan Kraanvogel 2. Tot slot komt er een nieuw stembureau bij Amarant aan Thoornseweg 2 in Bavel

Breda, 31 januari 2007