Gemeente Hilversum

Verlenging zendvergunning Omroep Hilversum

31 januari 2007
Het college van burgemeester en wethouders wil de zendvergunning van Omroep Hilversum met vijf jaar verlengen, omdat de omroeporganisatie voldoet aan de wettelijke voorwaarden die de Mediawet stelt. Ze zal de gemeenteraad daarom voorstellen om het Commissariaat van de Media te adviseren die verlenging mogelijk te maken. Eens in de vijf jaar dient Omroep Hilversum een zendvergunning aan te vragen. In april van dit jaar loopt de huidige zendtijdvergunning af.

De voorwaarden hebben onder meer betrekking op de statuten van de omroep en op de inhoud van de radio- en tv-programma's. Daarnaast is het van belang dat Hilversummers uit verschillende stromingen zijn vertegenwoordigd in het zogeheten Programmabeleidbepalend Orgaan. Dit adviseert het bestuur van Omroep Hilversum over de inhoud van de programma's en over de programmakeuze.
Omroep Hilversum verzorgt al bijna 25 jaar radio- en tv-programma's in Hilversum. De televisie biedt gemeentelijke informatie, kabel-tv en wekelijks het discussieprogramma In Derde Termijn en het Lifestyle-programma In Kleur. Op de radio zijn zeven dagen per week uitzendingen met lichte muziek te beluisteren en er worden lokale nieuwsuitzendingen gemaakt. Ook bericht Omroep Hilversum geregeld over gemeentelijk nieuws. Maandelijks doet de omroep live verslag van de maandelijkse vergaderingen van de gemeenteraad.