Gemeente Hilversum

Crailo combineert wonen, bedrijven, natuur en recreatie

29 januari 2007
Een combinatie van wonen, bedrijven, natuur en recreatie. Dat zijn de plannen voor de ontwikkeling van Crailo. De gemeente Hilversum werkt voor de toekomstige invulling van het gebied Crailo samen met de provincie Noord-Holland, de gemeenten Bussum, Laren en Blaricum en het Goois Natuurreservaat.

Voorheen stond op het terrein de Palmkazerne, het asielzoekerscentrum Crailo en er was een oefenterrein voor de hulpdiensten. Nu de kazerne en het asielzoekerscentrum zijn gesloten, krijgt het gebied een nieuwe bestemming. Crailo wordt een gebied voor wonen, bedrijven en natuur en recreatie. Er zijn drie deelgebieden: Op het terrein van de Palmkazerne (het Bussumse deel) komen woningen en woon-werkcombinaties, op het voormalige asielzoekerscentrumterrein ligt de nadruk op natuur en in beperkte mate bedrijvigheid, ook komt hier een ecoduct over de A1. Het middengebied (Hilversumse deel) wordt een bedrijventerrein van 10 hectare. Het exacte profiel van het bedrijventerrein wordt bepaald aan de hand van markconsultatie. Het oefengebied voor de hulpdiensten blijft bestaan. De deelgebieden worden gescheiden door groene buffers, een grondwal met beplanting. Deze zorgen ervoor dat het bedrijventerrein vanuit de omgeving niet zichtbaar is.

Informatieavond
Op 5 februari is een informatieavond over de inrichting van het terrein. De avond vindt plaats in hotel Jan Tabak, Amersfoortsestraatweg 27, 1401 CV Bussum van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur bent u welkom. Op die avond kan iedereen reageren op en meediscussiƫren over de plannen. Een folder over de plannen vindt u in de burgerleeskamer aan het Melkpad 26. In maart staan de plannen op de agenda van de gemeenteraad. Meer informatie over de plannen vindt u op de website invulling gebied Crailo.