Digitale Gemeente Houten

Kangoeroes in de Vuurtoren

donderdag 18 januari 2007 - Bron: Bibliotheek Houten

Op initiatief van Bibliotheek Houten overhandigde Harriet Schardaun van Boekhandel Wijs 10 feestelijke tassen aan de Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Houten (SSPH) in de Vuurtoren. Elke peuterspeelzaal ontvangt van Boekhandel Wijs een exemplaar van het Prentenboek van het Jaar: Kleine Kangoeroe, geschreven door Guido van Genechten. Bibliotheek Houten voegt daar een vingerpopje aan toe van Kleine Kangoeroe en haar moeder.
Tijdens de feestelijke overhandiging van Kleine Kangoeroe werden de aanwezige peuters getrakteerd op het voorlezen van het Prentenboek van het Jaar door jeugdbibliothecaris Liesbeth van der Lecq.

Het doel van deze actie is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Door het cadeau doen van het Prentenboek van het Jaar aan de SSPH kan het boek zo optimaal mogelijk gebruikt worden door de professionals in de peuterspeelzalen. Het boek biedt goede aanknopingspunten voor zowel interactie als voor verwerking in spel.

Kleine Kangoeroe is een heerlijk prentenboek over liefdevol loslaten: Kleine Kangoeroe blijft het liefste heel dicht bij Mama Kangoeroe; Mama probeert Kleine Kangoeroe met een duwtje in de rug te laten zien dat de wereld veel groter is dan alleen de buidel van Mama.

Jeugdbibliothecaris Liesbeth van der Lecq is ook met Kleine Kangoeroe aanwezig bij de start van de 4e Nationale Voorleesdagen op dinsdag 30 januari tijdens het Voorleesontbijt op basisschool de Brug en bij het Voorleesontbijt op woensdag 31 januari op peuterspeelzaal de Meerkoet (9.00 uur).

Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen alle nieuwe bibliotheekleden van 0 t/m 6 jaar een cadeautje (zolang de voorraad strekt).

De verschillende bibliotheken in de regio organiseren tijdens de Nationale Voorleesdagen de volgende activiteiten:

Bibliotheek Houten organiseert speciale peuterochtenden op woensdag 7 februari, donderdag 8 februari en vrijdag 9 februari voor kinderen van 0 t/m 4 jaar en hun ouders, grootouders of verzorgers. De bibliotheek is dan van 10.00 uur tot 11.30 uur speciaal geopend voor deze doelgroep.
Tijdens deze inloopochtenden wordt het verhaal van Kleine Kangoeroe steeds om 10.30 uur voorgelezen met het vertelkastje.

Bibliotheek IJsselstein houdt op 30 januari een voorleesontbijt. Wethouder Peter Doesburg zal dan voorlezen aan een groep van een peuterspeelzaal. Daarnaast zijn alle peuterspeelzalen uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de bibliotheek: ouders en grootouders zijn daarbij ook van harte welkom!

Meer informatie vindt u op: www.denationalevoorleesdagen.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).