Gemeente Hoorn


Wijkbijeenkomst Nieuwe Steen

18 januari 2007 - Op woensdag 31 januari 2007 organiseert de gemeente Hoorn een wijkbijeenkomst voor alle inwoners van de Nieuwe Steen. Tijdens deze avond vindt de presentatie plaats van het conceptwijkplan 2007-2010 Nieuwe Steen.

Dit is het zevende wijkplan, na Risdam-Zuid, Zwaag, Blokker, Hoorn-Noord, Venenlaankwartier en de binnenstad, dat tot stand is gekomen door de wijkgerichte aanpak die voor heel Hoorn is ingevoerd. Naast leden van het gemeentebestuur zijn op 31 januari vertegenwoordigers van de politie, de Stichting Netwerk, IntermarisHoeksteen en het Overleg Leefbaarheid aanwezig. De wijkbijeenkomst vindt plaats in scholengemeenschap Tabor, locatie Oscar Romero, Bouwsteen 1. De inloop is om 19.30 en de bijeenkomst start om 20.00 uur.

Het conceptwijkplan ligt ter inzage op het stadhuis van de gemeente, Nieuwe Steen 1. Het is ook mogelijk een digitale versie te downloaden van de gemeentelijke website, www.hoorn.nl.

Wijkgerichte aanpak
Hoorn gaat voor een schone, hele en veilige leefomgeving. Om dat te bereiken is gekozen voor een aanpak waarbij de gemeente en in de wijk actieve organisaties samenwerken in wijkteams en waarbij samen met de wijkbewoners gewerkt wordt aan de totstandkoming en uitvoering van een wijkplan. Voor de Nieuwe Steen ligt er nu een conceptwijkplan op tafel. Het plan voor de komende vier jaar bevat op hoofdthemas een analyse van de wijk en de ervaringen van de bewoners. Daarnaast bevat het plan een aantal specifieke aspecten van de binnenstad en een uitvoeringsplan met concrete actiepunten voor het jaar 2007. Het gaat daarbij om onderwerpen die uiteenlopen van herinrichting van wegen en openbaar groen, veiligheidsmaatregelen tot de aanpak van overlast van verkeer en activiteiten voor jongeren.

Op het programma
Zo staan voor de Nieuwe Steen onder andere op het programma: Aanpassing en herstel van de looproute langs het speelveld aan de Saffier;
herstrating van het voetpad aan de Uitspanning; renovatie van speelvoorzieningen, in overleg met bewoners; ondersteuning Bewonersbelangengroep Nieuwe Steen door Stichting Netwerk;
meting naar de snelheid en frequentie van gemotoriseerd verkeer op de Nieuwe Steen.

Een deel van de maatregelen en activiteiten wordt gefinancierd uit de reguliere budgetten of reserves van de gemeente, politie, de Stichting Netwerk en IntermarisHoeksteen. Daarnaast is voor een aantal onderdelen een apart investeringsbudget voor de wijkaanpak nieuwe stijl beschikbaar van 100.000 euro.