Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Spectaculair slot van jaar van de hond met eerste hondenpenning Schiffmacher:
Bekende baasjes én hun honden laten zien dat ze tegen dieproeven zijn

Geachte redactie,

Binnenkort loopt het Chinese jaar van de hond af. Een jaar waar de Vereniging Proefdiervrij aandacht heeft gevraagd voor de hond als proefdier. Op 31 januari a.s., om 11.00 uur, zal ter afsluiting van dit jaar een bijzondere penning worden onthuld. Deze penning is ontworpen door Henk Schiffmacher, groot hondenliefhebber en tegenstander van dierproeven.

Bekende Nederlanders waaronder Bridget Maasland, Ellemieke Vermolen, Kim-Lian van der Meij, Vera Man, Belinda Meuldijk, Menno Kohler, Louise van Teylingen en natuurlijk Henk Schiffmacher zelf zijn met hun honden aanwezig bij de onthulling van de hondenpenning. In het Vondelpark, dé plek voor honden in Amsterdam, zal in café-restaurant Vertigo de penning worden onthuld door Marja Zuidgeest (directeur Proefdiervrij). De penning zal worden aangeboden aan de honden en hun bekende baasjes. Koningin Beatrix, jarig op 31 januari, zal in een door Schiffmacher terplekke gesigneerd pakket ook enkele penningen voor haar honden ontvangen.

Elk jaar sterven er te veel honden in laboratoria na een pijnlijk en uitzichtloos leven. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in onderzoeken naar vaccins en geneesmiddelen en zelfs in het onderwijs. Maar ook voor het testen van hondenvoer. Henk Schiffmacher wil hier aandacht voor vragen en ontwierp voor alle honden in Nederland een bijzondere penning. Hiermee kunnen de honden én hun bazen publiekelijk tonen dat dieproeven op honden onacceptabel zijn. De hondenpenning is een initiatief van Proefdiervrij in samenwerking met Pet a porter en Henk Schiffmacher. De penning is vanaf 31 januari verkrijgbaar via tag-on.proefdiervrij.nl. De opbrengst van de penning gaat naar de Vereniging Proefdiervrij die bij politiek, bedrijfsleven en wetenschap zal blijven aandringen op het gebruik van proefdiervrije testen.

Wij hopen u 31 januari te ontmoeten. U kunt uw komst melden per e-mail: info@vanoort.nu of via telefoonnummer 070 - 3691700. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marielle van Oort, via tel. 06 53770326. Adresgegevens en routebeschrijving ontvangt u bij aanmelding,

Met vriendelijke groet,
Vereniging proefdiervrij

Marja Zuidgeest
Directeur

Voor betere manieren dan proefdieren
Dierproeven veroorzaken een hoop dierenleed, en dat kan anders. Proefdiervrij zet zich in voor de proefdieren. Met originele, spraakmakende acties en voorlichting geeft Proefdiervrij een duidelijk signaal af aan politiek, bedrijfsleven en consumenten.

FOTO
Harry doet mee met Proefdiervrij omdat hij tegen dieproeven is!