Time : 11:17:04
Date : 30 January 2007
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Uitnodiging persconferentie informatiecampagne antibiotica

Minister van Sociale zaken en Volksgezondheid Rudy Demotte nodigt u uit voor de lancering van de voorlichtingscampagne van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu:

Bij verkoudheid, acute bronchitis en griep, helpen antibiotica niet!

De persconferentie gaat door op het kabinet van de Minister (Kunstlaan 7, 1210 Brussel) op 31 januari 2007 om 14u00.

Het is al de zesde maal dat de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu een publiekscampagne organiseert voor een beter gebruik van antibiotica. De campagne richt ook een boodschap aan de artsen en de apothekers. De slogan van deze campagne luidt: "Bij verkoudheid, acute bronchitis en griep, helpen antibiotica niet". Praat met uw arts over een gepaste behandeling".

Dankzij de steun van het artsenkorps en de apothekers werden de voorgaande campagnes een succes. Uit cijfers van het RIZIV blijkt dat de antibioticaconsumptie in de ambulante praktijk tussen 1999 en 2004 met 24% gedaald is. De stabilisatie van het percentage pneumokokken dat resistent is aan penicilline zet zich eveneens door en er is zelfs een dalende trend op te merken

Voor een blijvend effect moeten campagnes regelmatig worden herhaald. Daarom lanceert Minister Rudy Demotte de zesde nationale antibioticacampagne, waarbij we via 2 tv-spots een duidelijke en eenvoudige boodschap zullen brengen naar het grote publiek: "Antibiotica werken niet bij griep, verkoudheid of acute bronchitis. Praat met uw arts over een gepaste behandeling".

Contact:
bapcoc@health.fgov.be
Michiel Costers, wetenschappelijk coördinator BAPCOC, tel. 02/524.85.75.
Stijn De Corte, projectmedewerker BAPCOC, tel. 02/524.85.98

URL: http://www.antibiotics-info.be http://www.health.fgov.be
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR