Gemeente Alkmaar


Embargo tot woensdag 31 januari 15.00 uur

Alkmaar, 30 januari 2007

Ere-insigne voor H.S.L. Smit voor zijn inzet voor de Alkmaarse economie

De heer H.S.L. Smit ontvangt morgen, tijdens zijn afscheidsreceptie, het ere-insigne voor zijn jarenlange inzet voor de Alkmaarse economie. Wethouder Rian van Dam reikt het insigne uit.

Sinds 1990 is de heer Smit actief bij de Stichting Ondernemend Alkmaar (voorheen belangenvereniging Bedrijventerrein Beverkoog en koepelorganisatie van Alkmaarse Bedrijventerreinen). Eerst als bestuurslid en vanaf 1992 als voorzitter. Hij heeft in deze periode de moeilijke taak vervuld als bruggenbouwer tussen de ondernemingsorganisaties, ondernemers en gemeente. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het heropstarten van het overleg Gemeente/bedrijfsleven. Hij was een ferm voorstander van een krachtig georganiseerd Alkmaars bedrijfsleven en een open dialoog met de gemeente.

Op 1 januari 2007 heeft de heer Smit zijn werkzaamheden als voorzitter van de stichting beëindigd. Zijn afscheidsreceptie vindt plaats op woensdag 31 januari 2007 om 15.00 uur bij Schot Alkmaar aan de Smaragdweg 3. Daar wordt de heer Smit door wethouder Rian van Dam verrast met het ere-insigne.

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom bij de overhandiging van het ere-insigne, woensdag 31 januari 2006 om 15.00 uur bij Schot Alkmaar, Smaragdweg 3.