Gemeente Westvoorne


Bouwstop gemaal Rockanje leidt tot nieuwe Bouwvergunningaanvraag

Naar aanleiding van afwijkingen in de bouw ten opzichte van de verleende vergunning, is op 18 oktober 2006 door de gemeente een bouwstop op de bouw van het rioolgemaal Rockanje opgelegd. In de afgelopen periode zijn door de gemeente de aangegeven mogelijkheden tot het aanpassen van de afwijkingen in de bouw van het gemaal beoordeeld.

Niet alle geconstateerde afwijkingen kunnen zodanig worden aangepast dat zij binnen de verleende bouwvergunning passen. Het lavafilter, als hoogste element, met daar bovenop de reling en ladderkooi wordt echter wel aangepast. Het lavafilter zelf wordt een halve meter ingekort. De ladderkooi wordt schuifbaar gemaakt, zodat deze niet meer boven het lavafilter uitsteekt als er geen gebruik van wordt gemaakt. De ladderkooi met reling wordt in een dekkende kleur geschilderd. Door deze aanpassingen wordt het lavafilter circa vier meter hoog ten opzichte van het terrein. Het gebouw en het drukvat blijven ongewijzigd.

Voor de afwijkingen ten opzichte van de bestaande bouwvergunning en de voorgenomen aanpassingen aan het lavafilter, zal een nieuwe bouwvergunningsprocedure worden doorlopen.

In de uitgangspunten van het project is aangegeven dat omwonenden mee mogen beslissen over de inrichting van de beplanting rondom het gemaal en de vijver. Binnen de keuze van de beplanting is het mogelijk om het gemaal, door begroeiing, aan het zicht van de omgeving te onttrekken.

Voor de omwonenden zal op 13 februari aanstaande, in het gemeentehuis een informatieavond worden georganiseerd over de aanpak van de nieuwe bouwaanvraag en de afronding van de bouwwerkzaamheden aan het gemaal. Op deze avond wordt ook de inrichting van de beplanting rondom het gemaal en de vijver besproken.

De werkzaamheden voor de inrichting rondom het gemaal worden met ingang van heden (maandag 29 januari 2007) hervat. Deze werkzaamheden vallen niet onder de bouwstop. De bouwwerkzaamheden aan het gemaal worden pas hervat, nadat de nieuwe bouwvergunning is verleend.