Beveiligingsrobot maakt grote evenementen veiliger

Creative venue

Technologische hoogstandjes maken nieuwe beveiligingsoplossingen mogelijk: Trigion Beveiliging opent modernste particuliere alarmcentrale van Europa

Een personal bodyguard en een op afstand bestuurbare beveiligingsrobot zijn slechts twee van de innovatieve toepassingen waar de nieuwe AlarmServiceCentrale van Trigion een belangrijke plaats bij inneemt. De grootste particuliere beveiliger van Nederland Trigion opent vandaag in het hoofdkantoor te Schiedam de nieuwe centrale waar ruim 8 maanden aan is gewerkt. Naast een capaciteit voor 150.000 meldingen per dag, tientallen beeldschermen en terminals, speelt de met 5cm dik kogelwerend glas en glasvezel uitgeruste centrale straks een cruciale rol in de uitwisseling van camerabeeldmateriaal en informatie tussen de 6.500 beveiligers op locatie en gemeentelijke politiediensten. Volgens Trigion directielid Richard Franken is de centrale een nieuwe stap op weg naar intensievere en verdergaande samenwerking tussen particuliere beveiligers, politie en andere opsporingsdiensten.

Om de opening van de centrale kracht bij te zetten, introduceert Trigion vandaag op een minibeurs voor relaties ook een 'personal bodyguard' en een beveiligingsrobot. Twee unieke beveiligingstoepassingen die nu met de logistieke en technologische ondersteuning van de nieuwe AlarmServiceCentrale (ASC) breed uitgerold kunnen worden. Het bedrijf uit Schiedam verwacht ook dat de particuliere alarmcentrale steeds vaker gekoppeld zal worden aan politiemeldkamers en zo een belangrijke rol gaat spelen in de beveiliging van openbare ruimtes zoals winkels, winkelcentra, treinstations, luchthavens en andere. Trigion sloot hiertoe zeer recentelijk contracten af met de gemeenten Amsterdam, Maastricht en Leusden.

Persoonlijke bodyguard en 'lokalisator'
Het handzame apparaatje op broekzakformaat, TrigiLinQ genaamd, staat via GPRS in contact met de AlarmCerviceCentrale. Het kastje is voorzien van spraakactivering en geeft intelligente signalen door als de drager ervan bijvoorbeeld door een overvaller wordt aangevallen en daarbij ten val komt. In geval van nood, bedreiging of anderszins zijn het kastje en de drager via GPRS-coördinaten snel op te sporen. Trigion zal het product uitrollen bij haar klanten. Werkgevers kunnen de personal bodyguard meegeven aan overwerkers, schoonmakers, werknemers die 's avonds langs donkere passages naar huis gaan. Het apparaat kan ook toegepast worden als 'lokalisator' binnen de transportwereld om met vrachtwagenchauffeurs te communiceren en aankomsttijden van de lading af te stemmen. Op termijn zal het apparaat zeker zijn weg vinden naar particuliere beveiligingsoplossingen en -concepten. Te denken valt aan ouders die hun kinderen willen uitrusten met het kastje als bodyguard. Trigion heeft zelf ook al haar eigen beveiligers uitgerust met de TrigiLinQ.

Beveiligingsrobot
De robot is een op afstand bedienbaar apparaat dat zich observerend voortbeweegt door ruimtes, bijvoorbeeld bij grote evenementen of topontmoetingen van ondernemers of politici. Het apparaat geeft signalen en beelden door naar een centrale meldkamer ter plaatse of naar de AlarmServiceCentrale. Volgens Richard Franken, commercieel directeur bij Trigion beantwoordt het apparaat aan de vraag naar efficiënte oplossingen bij de inzet van particuliere beveiligingsmedewerkers en beveiligingsmiddelen.

Trigion organiseert speciaal voor geïnteresseerde bedrijfssectoren rondleidingen in de nieuwe AlarmServiceCentrale waarbij alle moderne toepassingen worden toegelicht.


- Noot aan de redactie -

Voor meer informatie, interviews of rondleidingen in de Alarm Service Centrale kunt u contact opnemen met:

Trigion
R.B. (Richard) Franken, Commercieel Directeur
Karel Doormanweg 4
3115 JD Schiedam
Tel: 010 - 298 14 59
Fax: 010 - 298 11 31
Email: rfranken@trigion.nl

Creative Venue, communicatieadvies en PR
Paula Harte
Pilotenstraat 37
1059 CH Amsterdam
Telefoon: 020 - 45 25 225
Fax: 020 - 45 28 650
Email: p.harte@creativevenue.nl

Trigion, de nieuwe naam voor beveiliging. Trigion is ontstaan na de fusie van Falck Security & Services en PreNed beveiliging, en nu de grootste speler in de Nederlandse beveiligingsmarkt.

Facilicom Services Group is de holdingmaatschappij waaronder een groot aantal facilitaire bedrijven opereert op het gebied van schoonhouden, bedrijfscatering, beveiligen, renovatie, installatietechniek, uitzenden, facilitair management en horecatechniek. In totaal werken circa 22.000 medewerkers bij de groep.

Een aantal in de markt bekende bedrijven maakt onderdeel uit van Facilicom Services Group: Gom Schoonhouden, Prorest Catering, Trigion Beveiliging, Breijer Bouw en Installatie, Intergom Uitzendbureau, Gom Horecadiensten en Facilicom Maincontracting. De groep is buiten Nederland actief in België, Frankrijk en Engeland. De groep kent zeven divisies en biedt onderdak aan circa 45 bedrijven. Sinds de oprichting in 1966 is het hoofdkantoor gevestigd te Schiedam.