Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland opgeladen voor Eastern Creek

Eastern Creek, 31 januari 2007

Na de vierde en vijfde plaats in Taupo is A1 Team Nederland klaar voor de terugkeer naar het Australische circuit van Eastern Creek, net buiten Sydney, waar race zeven van het A1GP seizoen dit weekend verreden wordt. A1 Team Nederland staat momenteel op de tiende plaats in het kampioenschap, met 26 punten en heeft natuurlijk als doel daar de nodige punten aan toe te voegen.

Na de race in Nieuw Zeeland en een laatste bungy jump in Taupo, natuurlijk met de Hamster, de A1 Team Nederland mascotte, zakte A1 Team Nederland af naar het Zuidereiland van Nieuw Zeeland voor de nodige 'ontspanning'. In Queenstown was er echter meer dan genoeg te beleven en de diverse teamleden genoten van zaken als jetboaten, raften en paragliding. Zoals gebruikelijk ging de Hamster mee en deed vrolijk mee aan alle extreme sporten. Daarna reisde het team naar Australie om nog een paar dagen van Sydney en omgeving te genieten.

Het team is dus weer helemaal opgeladen om voluit te gaan op het circuit van Eastern Creek, waar vorig seizoen de vierde ronde verreden werd en Nederland een zevende en vierde plaats haalde in respectievelijk de Sprint en Feature race. Een resultaat wat het team natuurlijk dit jaar zal willen verbeteren en meedoen voor de podiumplaatsen.

Jeroen Bleekemolen is na de twee weken pauze weer helemaal klaar om te racen; "Na een goed weekend in Nieuw Zeeland hoop ik dat we op deze baan het podium kunnen halen. De baan lijkt een beetje op Taupo, dus we hebben een redelijk goede basis om mee te starten. Het circuit ziet er leuk uit, de eerste bocht ga je met 265 kilometer per uur door en daarna kom je ook nog een keer los. Genoeg actie dus".

Renger van der Zande heeft veel zin in de Rookie sessie van aanstaande vrijdag; "Tussen Taupo en hier ben ik samen met het team aan deze kant van de wereld gebleven.

We hebben van alles gedaan en ik ben dus volledig geacclimatiseerd zullen we maar zeggen. Vandaag heb ik een rondje over de baan gelopen, die ziet er in ieder geval erg cool uit. In New Zeeland had ik een goede Rookie sessie. En met de setup van de auto zitten we denk ik ook hier weer een heel eind in de goede richting.

Dat geeft veel vertrouwen voor komende vrijdag! Heb er zin in!".

Het 3,93 km lange circuit van Eastern Creek, zo'n 60 kilometer ten westen van Sydney heeft een maximale breedte van 15 meter en er wordt, net als in Taupo, tegen de klok in gereden. De baan kent het nodige hoogteverschil en heeft een viaduct waar de meeste coureurs vorig jaar volledig loskwamen van de grond met de A1GP auto. Tussen 1991 en 1996 was Eastern Creek gastheer voor de Australische MotoGP en tegenwoordig komen de Australische V8 Supercars er in actie.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl