Pharming Group N.V

Pharming Krijgt Subsidie Voor Onderzoek Naar Osteoporose ...

Ontwikkeling Van Nieuwe Therapeutische Benaderingen En Diagnostica

Leiden, 31 januari, 2007. Biotechbedrijf Pharming Group NV ('Pharming' of 'het Bedrijf') (Euronext: PHARM) kondigde vandaag aan dat aan haar en haar dochterbedrijf DNage twee SenterNovem subsidies zijn toegekend ter grootte van een bedrag van ruim ¤ 1 miljoen over een periode van drie jaar om producten te gaan ontwikkelen op het gebied van osteoporose.

De toekenning van deze subsidies past in Pharming's strategie om haar research-basis verder uit te breiden en haar productportfolio te versterken. Een aantal vroege ontwikkelingsprogramma's is reeds gestart binnen Pharming/DNage in samenwerking met academische instellingen en biotechbedrijven. Het Bedrijf is begonnen om deze programma's te financieren middels nationale en Europese subsidie-programma's.

In het kader van een zogenaamde Internationale Innovatie Subsidie zal DNage haar unieke diermodellen (voor ouderdomsziekten) inzetten en samenwerken binnen een Europees consortium van academische instellingen en biotechbedrijven om nieuwe targets te vinden (waarop therapeutische producten zich kunnen richten) en nieuwe therapieen te ontwikkelen op het gebied van osteoporose. Bovendien zal het programma zich richten op het vinden van nieuwe diagnostische middelen (biomarkers) waarmee de ziekte al in een vroeg stadium kan worden vastgesteld.

Los hiervan heeft het Bedrijf een haalbaarheidssubsidie toegekend gekregen waarmee, in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam, de rol van Lactoferrine zal worden vastgesteld bij de ontwikkeling van bot en tevens een strategie kan worden ontworpen om Lactoferrine te ontwikkelen en positioneren als nieuw product op het gebied van botziekten zoals osteoporose. Lactoferrine is één van Pharming's huidige producten in ontwikkeling.

Osteoporose is een skelet-ziekte die wordt gekenmerkt door verzwakte botten en een verhoogd risico op botbreuk en invaliditeit. Geschat wordt dat van de mensen boven de vijftig ongeveer een op de drie vrouwen en een op de acht mannen deze ziekte ontwikkelt waarvan bij ongeveer 75% de juiste diagnose pas zeer laat of zelfs helemaal niet wordt gesteld. Er is momenteel geen genezing mogelijk alhoewel verscheidene behandelmethoden het verloop van de ziekte kunnen vertragen. Bisphosphonaten zijn de meest voorgeschreven middelen voor de behandeling van osteoporose en vertegenwoordigen een snel groeiende markt die momenteel ongeveer ¤ 7 miljard bedraagt. Het feit dat veel patiënten zich niet aan deze therapie kunnen of willen houden en het tekort aan goede diagnostische middelen zorgen voor grote mogelijkheden op deze markt. Er is grote medische behoefte aan nieuwe producten (gebruik makend van nieuwe targets) en nieuwe biomarkers.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve producten voor de behandeling van genetische ziekten, ouderdomsziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen waaronder voeding. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin(TM) (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem (ter beoordeling bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ter beoordeling bij FDA). Pharming's geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Met de recente overname van DNage BV heeft Pharming toegang gekregen tot nieuwe technologieplatforms op het gebeid van DNA-schade en herstel. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com en op http://www.dnage.nl.

SenterNovem
SenterNovem ondersteunt, in opdracht van de Nederlandse overheid, initiatieven die duurzaamheid stimuleren. Organisaties kunnen daarvan profiteren, onder meer door subsidies voor energiebesparende maatregelen, milieuzorg of nieuwe, risicovolle technologie. Internationale projekten worden door SenterNovem in samenwerking met Eureka gecoordineerd. Eureka is een Europees netwerk dat bedrijven ondersteunt die internationaal willen samenwerken in marktgerichte onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. In Eureka participeren 38 landen en de Europese Commissie. Eureka is opgericht in 1985. Per jaar gaan er ongeveer 180 nieuwe Eureka-projecten van start. Nederland, van begin af aan een actief deelnemer aan Eureka, is een van de grote spelers. Belangrijke initiatieven binnen Eureka zijn de clusters, Eurostars en de umbrella's. Jaarlijks investeren kleine en grote bedrijven voor 500 miljoen euro in nieuwe reguliere EUREKA-projecten en 500 miljoen euro in clusterprojecten. http://www.senternovem.nl.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren

Contact:
Carina Hamaker, Investor Voice, T: +31 (0)6 537 49959 or +31 (0)71 524 7431 Rein Strijker, Pharming Group NV (NL), T: +31 (0)71 524 7431

(C) 2006 Pharming Group N.V.