Accell Group

PERSBERICHT

Accell Group breidt uit in België

Heerenveen, 31 januari 2007. Accell Group wil alle aandelen in Brasseur SA (Brasseur) overnemen. Brasseur is een handelsonderneming in fietsen, fietsonderdelen en - accessoires gevestigd te Luik, België. Middels een uitgebreid dealernetwerk bedient de onderneming de markt in het Franstalige gedeelte van België, een voor Accell Group interessante markt waar het tot op heden nog niet lokaal actief was. De acquisitie zal uit eigen middelen worden gefinancierd en consolidatie zal plaatsvinden vanaf 1 februari 2007. De overname zal naar verwachting direct bijdragen aan de winst per aandeel van Accell Group.
René Takens, CEO van Accell Group: Brasseur is de grootste speler in de markt voor fietsonderdelen en -accessoires in Wallonië. Dat is het gedeelte van België waar wij tot nu toe nog niet lokaal vertegenwoordigd waren. Samenwerking van Brasseur met Accell bedrijven zoals Juncker en Wiener Bike Parts zal synergievoordelen opleveren op gebieden als portfoliomanagement, logistiek en inkoop. Bovendien biedt deze overname andere Accell bedrijven de mogelijkheid om hun fietsen in de toekomst via Brasseur te distribueren en vice versa. Wij zijn verheugd met deze nieuwe uitbreiding van onze activiteiten en verwachten deze acquisitie op korte termijn af te ronden.
Brasseur (www.brasseur-bicycles.com) is exclusief distributeur van een aantal hoogwaardige merken van fietsonderdelen en accessoires en levert net als Accell Group aan de gespecialiseerde vakhandel. Ook de fietsmerken van Brasseur, zoals Viper, Diamond en GT, die in het midden- en hogere segment van de markt zijn gepositioneerd, sluiten goed aan bij de bestaande portefeuille van Accell Group. Brasseur levert aan vrijwel alle erkende rijwielzaken in het Waalse gedeelte van België en beschikt daarmee over een uitgebreid dealernetwerk. Bij de onderneming werken ongeveer 15 medewerkers. In 2006 bedroeg de winstgevende omzet ongeveer 9 miljoen.
Batavus Adagio NuVinci verkozen tot fiets van het jaar op FietsVAK 2007 Tijdens de opening van de FietsVAK 2007 (www.fietsvak.nl), een toonaangevende beurs voor professionals in de fietsenbranche, is de Batavus Adagio NuVinci is uitgeroepen tot fiets van het jaar 2007.
Deze fiets van Batavus, een van de dochtermaatschappijen van Accell Group, is uitgerust met de innovatieve NuVinci-naaf. In tegenstelling tot reguliere versnellingsnaven, waar de fietser een vaststaand aantal getrapte versnellingen tot zijn beschikking heeft, maakt de NuVinci-naaf het mogelijk om iedere gewenste versnelling te kiezen. Naast de vernieuwende naaf roemde de vakjury de veelheid aan noviteiten van de fiets, zoals het in het frame geïntegreerde slot en in de voorvork ingebouwde LED-koplamp.

---

Nederlandse fietsenmarkt verder gegroeid
Tijdens de opening van de FietsVAK heeft René Takens (CEO van Accell Group) - in zijn hoedanigheid als voorzitter van de RAI afdeling fietsen bekendgemaakt dat de Nederlandse markt voor fietsen in 2006 circa 5% is gegroeid. Daarmee zijn er in Nederland in het afgelopen jaar meer dan 1,3 miljoen nieuwe fietsen verkocht. Voor 2007 wordt een verdere groei verwacht. Onderzoek wijst uit dat het gebruik van de fiets is toegenomen, zowel voor korte afstanden in drukke steden als voor gezonde recreatieve doeleinden. / / / / / / / Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, de productie, ontwikkeling, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen & accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij een lange traditie in hun respectievelijke markten veelal een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Bremshey, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt.
De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel. Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (49% van de omzet), Duitsland (21%) en Frankrijk (9%). Andere landen, waaronder België, Denemarken, Engeland, Finland, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland, nemen de overige 21% van de omzet voor hun rekening. Accell Group is in Europa marktleider in de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor home use fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2005 369,3 miljoen en de nettowinst 15,5 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Eurolist van Euronext Amsterdam.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur tel: +31 513 638 701 Website: www.accell-group.com
Bijlage: foto Batavus Adagio NuVinci


---- --