Gemeente Stadskanaal

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. In de periode van 18 t/m 24 januari 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Perceel (parkeerterrein) hoek Navolaan en Continentenlaan, Stadskanaal, het tijdelijk plaatsen van een eindpuntvoorziening op het perceel (parkeerterrein) hoek Navolaan en Continentenlaan, d.d. 18 januari

* H.J. Kniggekade 45, het plaatsen van een garage/berging, d.d. 18 januari

* Tinnegieter 22, het bouwen van een woning, d.d. 19 januari
* Stationsstraat 3, het plaatsen van een tijdelijke kantoorruimte, d.d. 19 januari

* Barkelastraat 10 t/m 18

* Berkenstraat 21 t/m 37 oneven en 45 t/m 63 oneven, Esdoornstraat 44 t/m 56 even Molenstraat 2 t/m 4 even, 8 t/m 12 even en 18 t/m 22 even, Oosterparallel-straat 19 t/m 35 oneven en Westerparallelstraat 5 t/m 16, het verwijderen van asbesthoudende gevelbeplating van 60 woningen, d.d. 22 januari
* Julianastraat 85, het verbouwen en uitbreiden van kleedruimten, d.d. 23 januari

* Hoofdkade 91, het verzoek om legalisatie van een garage, d.d. 23 januari

* Dwarsweg ong. Sectie B.7480 en 8487, het plaatsen van twee units en het uitbreiden van een berging, d.d. 24 januari

Onstwedde

* Wessinghuizerweg 5, het bouwen van een schuur, d.d. 22 januari
* Hardingstraat 20, het uitbreiden van een woning, d.d. 22 januari
* Ter Wuppingerweg 15, het slopen van een woning en schuur, d.d. 23 januari

Mussel

* Kopstukken 25, het verzoek om legalisatie van een tuinhuis d.d. 18 januari.

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling voor de volgende bouwplannen te verlenen aan:

* het verzoek van de heer H.J. Weggeman, Delving 41 in Akersloot voor het bouwen van een groepsaccommodatie op het perceel Hoveniersweg 1 in Stadskanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, met de kadastrale aanduiding B 11672 ged.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Tevens ligt ter inzage:

* het verzoek van de familie Bos, Spoorstraat 48 in Stadskanaal om vrijstelling van de bestemmingsplanvoorschriften toe te staan voor het uitbreiden van de woning op het perceel Spoorstraat 48 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van het vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 1 februari t/m 14 maart 2007 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over dit plan kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking inzake de aanvraag van:

* Stichting Protestants Christelijk Ziekenhuis Refaja, Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal. Het gaat om een revisievergunning, een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een ziekenhuis.

Het Waterschap Hunze en Aa's heeft de gemeente verzocht deze procedure te coördineren. De bij deze beschikking horende melding Wvo ligt ook bij het Waterschap, aan het Aquapark 5 in Veendam, van 8.30 tot 16.00 uur ter inzage.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Gemotiveerde zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking kunnen zowel schriftelijk als mondeling door een ieder worden gemaakt vóór 15 maart 2007. Indien gewenst, worden de persoonlijke gegevens van degene die zienswijzen indient, niet bekendgemaakt. Het verzoek daartoe moet schriftelijk, tegelijkertijd met de zienswijzen bij het gemeentebestuur worden ingediend.

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage de meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

* E.J.H. Deuling, Noorderdiep 27 in Stadskanaal voor het oprichten van één of meerdere bas-sins voor het bewaren van dunne mest aan de Noorderdiep 27 in Stadskanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verkeersbesluiten

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij in hun vergadering van 23 januari 2007 hebben besloten een zonaal parkeerverbod in te stellen op de Willem Diemerstraat en het Willem Diemerplein in Musselkanaal. Ook is besloten tot het invoeren van een hoogtebeperking tot 2.80 meter ter hoogte van de Europalaan 46A in Stadskanaal.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken bezwaar aantekenen deze beslissing. De stukken liggen ter inzage in het publieksbureau. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Daarnaast kan, ingeval van onverwijlde spoed, de president van de rechtbank Groningen worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen. Daaraan zijn griffierechten verbonden.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen voor:
* K. Dijkstra, ter hoogte van de Utrechtselaan 136 in Stadskanaal
* G.A. Scheven, ter hoogte van de Wulp 23 in Stadskanaal.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van deze besluiten bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 30 januari zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Vinkenhof 22 4 bomen

* De Vloeivelden 1 10 bomen

* Eindhovenlaan 2 3 bomen

* Iepenstraat 22 3 bomen

* Gandhiplein 3 bomen.

*

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Stremming voetbrug Ceresdraai

In verband met groot onderhoud aan de voetbrug Ceresdraai is deze vanaf maandag 5 februari volledig gestremd. De werkzaamheden zullen ongeveer 4 weken in beslag nemen.

* 31 januari 2007