Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 31 januari 2007

Persbericht

Gemeente trekt projectleider aan voor Visie Zuidwolde

Gemeente De Wolden heeft de heer Aart Karssen aangetrokken als projectleider voor de realisatie van de 'Visie' op het dorp Zuidwolde.

De gemeente wil de 'Visie' in een projectstructuur uitwerken gezien de grootte en complexiteit van de diverse onderdelen en de onderlinge afstemming daarvan. Daarnaast heeft de gemeente intern onvoldoende capaciteit om zelf dit project voor te bereiden en uit te voeren.

Na verschillende potentiële projectleiders van diverse bureaus te hebben gesproken, is de keus gevallen op de heer Karssen. Hij is adviseur Ruimtelijk Beleid bij het bureau Grontmij. In de heer Karssen heeft de gemeente een sterke en ervaren leider gevonden met goede communicatieve vaardigheden.

De heer Karssen start begin februari met zijn werkzaamheden. Hij zal zich onder andere bezig gaan houden met het opstellen van een programma van eisen, globale kostenberekeningen en de mogelijkheden onderzoeken voor cofinanciering. Het resultaat van dit kostenoverzicht wordt teruggekoppeld aan de raad. De raad beslist dan over de verdere realisatie van de 'Visie'.

Klankbordgroep ingesteld

Inmiddels is er voor de 'Visie' ook een klankbordgroep ingesteld. Deze groep is een afspiegeling van de verschillende belangengroepen in en om Zuidwolde. Aan de leden van de klankbordgroep wordt gevraagd om mee te denken en te adviseren over de uitwerking van de besluitvorming door de raad met betrekking tot de 'Visie' op het dorp Zuidwolde.

Betrekken van overige inwoners

Naast de klankbordgroep wil de gemeente bij de verschillende onderdelen van de 'Visie' ook anderen betrekken. Bijvoorbeeld bij de herinrichting van de Hoofdstraat. Hierbij worden onder andere aanwonenden, ondernemers, Dorpsbelangen en VVN bij betrokken. Er zullen bij het uitwerken van de 'Visie' verschillende overleggroepen worden gevormd.

De gemeente wil in samenspraak met de inwoners, instellingen, belangenorganisaties en ondernemers invulling en uitvoering geven aan de verschillende onderdelen van de 'Visie'. Om samen een nieuwe impuls aan Zuidwolde te geven.

///////////////////////////////