Ingezonden persbericht


Onderstaand de reactie van CBL voorzitter Klaas van den Doel op het ANP-bericht "Minder diefstal door winkelpersoneel":

In de supermarkten werken 200.000 mensen. Veel mensen vinden de supermarkt een aantrekkelijke werkgever omdat de werktijden flexibel zijn, het dicht bij huis is en er een gezellige werksfeer heerst, vaak met bekenden. Voor veel medewerkers is de supermarkt een eerste kennismaking met de arbeidsmarkt.

De prettige sfeer mag niet verloren gaan. Helaas heeft ook de supermarkt te maken met, een beperkt aantal, medewerkers dat het niet zo nauw nemen met "mijn en dijn". Bovendien maakt het forse verloop in de supermarktbranche goede en zorgvuldige screening van potentiële medewerkers extra noodzakelijk. Elk jaar stromen tienduizenden nieuwe medewerkers in. Daarbij komt dat de arbeidsmarkt steeds krapper wordt. Vooral in de Randstad hebben supermarkten nu al moeite om geschikt personeel te vinden. Het gevaar ligt op de loer dat hierdoor mensen aangenomen worden die je als ondernemer of supermarktmanager liever niet in huis hebt.

Het Waarschuwingsregister Detailhandel ondersteunt bij de screening van de sollicitant. Een goede screening helpt ongewenste personen buiten de deur te houden. Dit is ook een prettige gedachte voor de medewerkers die wel zorgvuldig met andermans eigendommen omgaan en de supermarkt zien als een geweldige plek om te werken en carrière te maken.

Met vriendelijke groet,
Miranda M.G. Boer
Hoofd PR en Voorlichting CBL

070-3376200
06-51502772