Ingezonden persbericht


Persbericht

Innovatie door nieuwe productportfoliomanagement-oplossing van UGS

~ Product- en proceskennis worden gekoppeld aan strategiebepaling ~

's-Hertogenbosch, 31 januari 2007 - UGS, aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), introduceert Teamcenter voor Portfolio Management. Deze oplossing helpt productiebedrijven te beoordelen of de lopende projecten wel leiden tot maximale groei. Teamcenter voor Portfolio Management-software is de eerste oplossing in zijn soort van een PLM-aanbieder en legt de basis voor innovatiebeheer door de investeringsbeslissingen in lijn te houden met de bedrijfsstrategie. Tegelijkertijd bepaalt de software of projecten goed gebudgetteerd en bezet zijn.

Organisaties gebruiken veelal meerdere softwareprogramma's voor project- en pijplijnmanagement. Product portfolio management (PPM) vraagt echter om het ondersteunen van strategische beslissingen en productplanning. Verder moeten optimalisatie-tools ervoor zorgen dat organisaties investeren in de juiste mix van projecten. In tegenstelling tot op ERP-gebaseerde PPM-systemen voegt Teamcenter voor Portfolio Management de kennis van producten en processen samen met het strategische beslissingsproces. Door PPM onderdeel uit te laten maken van de product levenscyclus en rekening te houden met alle onderdelen van een organisatie ontstaat een positieve invloed op de bedrijfsvoering door de operationele uitvoering direct aan te laten sluiten op de benodigde strategie.

Geïntegreerde aanpak; optimale functionaliteit
De nieuwe portfolio managementmodule van UGS is een onderdeel van de Teamcenter PLM-oplossing. Daarmee is het de eerste oplossing die strategische planningmethodes koppelt aan de operationele uitvoerbaarheid van innovatie binnen een organisatie. Dankzij de integratie in een uitgebreid product lifecycle management-pakket kunnen bedrijven kiezen voor innoverende projecten die passen bij de bedrijfsstrategie en waar genoeg mensen voor beschikbaar zijn. Zo komen innovaties sneller op de markt tegen lagere kosten waardoor de winst gemaximaliseerd wordt.

"De product- en daarbijhorende proceskennis zijn onderdeel van het belangrijkste bezit van een organisatie, waardoor zijn portfoliomanagement dicht verweven moet zijn met het PLM-systeem", aldus Chuck Grindstaff, executive vice president producten bij UGS. "Door de schaalbaarheid van Teamcenter te benutten en gebruik te maken van de mogelijkheden op het gebied van project- en planningmanagement is Teamcenter voor Portfolio Management van onschatbare waarde voor productiebedrijven die maximale groei willen bewerkstelligen en hun innovatieproces willen transformeren. UGS is er trots op de eerste belangrijke aanbieder van PLM te zijn die een oplossing biedt voor deze bedrijfskritische behoefte."

Door portfoliomanagement te integreren in zijn Teamcenter-oplossingenpakket bewijst UGS zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van meetbare groei door innovatie. Klanten kunnen hiermee binnen alle fasen van de levenscyclus de waarde maximaliseren. Teamcenter voor Portfolio Management biedt diverse functies die de bedrijfsstrategie tot uiting brengt in toekomstige producten.


- Gecombineerde portfoliodefinitie en -management-mogelijkheden, waardoor organisaties kunnen beslissen over bedrijfsbrede of divisionele portfolio's en strategieën
- Strategische objectieve definitie helpt organisaties een duidelijke strategie te definiëren en uit te rollen
- Vastleggen van ideeën en vaste value scoring methodes maken het mogelijk programma's en projecten te kiezen en uit te voeren
- Portfolioanalyse en controle mogelijkheden helpen organisaties zich te concentreren op de juiste ideeën, initiatieven, portfolio's en projecten.
- Gecombineerde werkstroom en goedkeuringprocessen verzekeren de betrokkenheid van alle deelnemers
- Portfolio performance management, tracking en pijplijnmanagement voor scherpe doelstellingen, operationele prestaties en continue terugkoppeling van prestaties
- Strategische planning gekoppeld aan operationele uitvoering ondersteunt de zakelijke processen
- Open integratie met belangrijke zakelijke systemen waardoor belangrijke beslissingen gemaakt worden op basis van recente en juiste gegevens.

Kijk voor meer informatie - waaronder artikelen, whitepapers en onderzoek naar portfolio management - op http://www.ugs.com.

(558 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over UGS
UGS is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM). Wereldwijd heeft het bedrijf 4,4 miljoen werkplekken en 47.000 klanten. De visie van UGS is het ondersteunen van al zijn klanten om oplossingen en diensten aan te dragen bij het opzetten van wereldwijde innovatienetwerken. Hierdoor kunnen deze bedrijven beter anticiperen op snelle veranderingen en uitdagingen binnen de huidige wereldeconomie. Het hoofdkantoor bevindt zich in Plano, Texas, USA. Het Benelux-kantoor bevindt zich in 's-Hertogenbosch. Meer informatie over UGS kunt u vinden op de website: www.ugsplm.nl

Note: UGS, Teamcenter, and Transforming the process of innovation are trademarks or registered trademarks of UGS Corp. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other trademarks, registered trademarks or service marks belong to their respective holders.

The statements in this news release that are not historical statements, including statements regarding the expected benefits of the customer relationship, the successfulness of the implementation and other statements identified by forward looking terms such as "may," "will," "expect," "plan," "anticipate" or "project," are forward-looking statements. These statements are subject to numerous risks and uncertainties which could cause actual results to differ materially from such statements, including, among others, risks relating to loss or downsizing of customers, competition, international operations and exchange rate fluctuations, changes in pricing models, partnering strategy, and intellectual property. UGS has included a discussion of these and other pertinent risk factors in its quarterly report on Form 10-Q for the period ended June 30, 2006 filed with the SEC. UGS disclaims any intention or obligation to update or revise any forward-looking statements, whether as a result of new information, future events or otherwise.

Voor meer informatie over UGS kunt u contact opnemen met Simone Versleijen van UGS: Tel: + 31 (0)73 680 2500
E-mail: versleij@ugs.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met Jelle Zuidema van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0)40 235 4600
E-mail: jellez@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com