Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland definieert Open Application Lifecycle Management

Procesgedreven integratie grondslag voor Borland's Open ALM oplossingen - open voor processen, tools en platformen

Amstelveen ­ 31 januari 2007 ­ Borland Software Corporation (NASDAQ: BORL, www.borland.com), marktleider in Open Application Lifecycle Management (ALM), introduceert een nieuwe, klantgerichte aanpak voor het transformeren van software delivery tot Open Application Lifecycle Management (ALM), een beheersbaar zakelijk proces. Het bedrijf maakt daarnaast zijn productstrategie bekend en introduceert Gauntlet(TM), een nieuw Open ALM product dat real-time inzicht en metrics voor softwarekwaliteit biedt voor de hele ontwikkelcyclus.

"Borland heeft in de softwaresector de reputatie van pionier", zegt Tod Nielsen, president en CEO van Borland Software. "Vier jaar geleden zijn we al gestart met het uitbreiden van ontwikkeltools naar ALM. Vandaag verduidelijken we onze positie binnen een markt die steeds meer in twee kampen uiteenvalt: die van degenen die een flexibele, klantgerichte aanpak ondersteunen en degenen die een gesloten, monolithische aanpak propageren. Wij zetten in op Open ALM. Borland staat daarmee achter zijn klanten die van de nieuwe generatie van softwareproductiviteit gebruik willen maken op hun eigen voorwaarden."

Open ALM
'Open' staat voor flexibiliteit en keuzevrijheid voor de klant. Klanten hebben behoefte aan de flexibiliteit om hun software delivery-processen in te richten, te beheren en te meten op een manier die voldoet aan hun eigen unieke behoeften. Daarbij is het belangrijk dat de in het verleden gedane investeringen in tools en werkvormen kunnen worden toegepast in een oplossing, van welke leverancier die ook afkomstig is. Ten slotte moet het software delivery-proces van de klant onafhankelijk kunnen zijn van specifieke platformen en technologieën. Dit is het criterium voor een Open ALM oplossing.

Open ALM heeft de volgende eigenschappen:

* Ieder proces - de waarde van ALM-tools ligt in de mogelijkheid om belangrijke processen te automatiseren, monitoren en meten. Open ALM ondersteunt bestaande processen zoals waterval, RUP of klantspecifieke processen;
* Iedere tool - met Open ALM kunnen klanten iedere combinatie van lifecycle-tools, zowel commercieel als open source, gebruiken die ze willen;
* Platform onafhankelijk - open ALM ondersteunt vele verschillende platformen, omdat de meeste organisaties een zekere mate van technologische heterogeniteit kennen;
* Metrics en metingen - open ALM automatiseert de verzameling van gegevens van derden om cross-process metrics en metingen te bieden voor software delivery, omdat je niet kunt verbeteren wat je niet meet.

Productstrategie: procesgedreven integratie
Procesgedreven integratie is de mogelijkheid voor tools om samen te werken en middelen te delen op die manier die de processen van de klant het beste ondersteunt. Het is een belangrijk onderdeel van Borland's productstrategie, net als de mogelijkheid om deze processen te beheersen, meten en verbeteren. Borland ziet Open ALM als een manier om bestaande processen te automatiseren door de integratie van iedere denkbare combinatie van lifecycle-tools. Daarbij biedt Open ALM een managementlaag met metrics en rapportagemogelijkheden. Om deze visie werkelijkheid te maken, heeft Borland de volgende Open ALM productstrategie uiteengezet.


* Open ALM vandaag: kernprocessen integreren Borland biedt vandaag de dag oplossingen die vier belangrijke ALM-processen ondersteunen: Project & Portfolio Management, Requirements Definition & Management, Change Management en Lifecycle Quality Management (LQM). Elk proces speelt een belangrijke rol in software delivery. De afgelopen twee jaar heeft Borland zijn portfolio van ALM-producten geüpdatet en de integraties tussen tools uitgebreid, zowel van Borland als van andere partijen, om deze processen te automatiseren en te ondersteunen.


* Brug naar de toekomst: Gauntlet ontworpen voor Open ALM Borland introduceert met Gauntlet een nieuw voorbeeld van Open ALM. Gauntlet ondersteunt effectief lifecycle quality management door mogelijkheden te bieden voor het continue tracken, meten en verbeteren van softwarekwaliteit. Gauntlet is gebouwd op een open framework, waardoor klanten snel inzicht krijgen in meetinstrumenten voor softwarekwaliteit van verschillende testtools. Er is ook een apart persbericht beschikbaar over Gauntlet.


* Open ALM in de toekomst: software delivery als een beheersbaar zakelijk proces Tijdens de komende 24 maanden zal Borland zijn bestaande producten verder ontwikkelen tot een open architectuur, gebaseerd op open standaarden waardoor klanten tools van andere partijen kunnen gebruiken. Borland zal de managementlaag uitbreiden die een overzicht biedt van het hele delivery-proces. Toekomstige uitbreidingen op Borland's Open ALM portfolio zullen zich richten op twee belangrijke gebieden: het verbreden van de integraties met lifecycle-tools en ontwikkelprocessen, en het aanbieden van intelligentie in software delivery door rapportage op maat, procesgerichte dashboards en webgebaseerde overzichten voor specifieke ALM-metrics.

"Het ALM van de toekomst is een platform voor de coördinatie en het beheer van ontwikkelactiviteiten, niet een verzameling van lifecycle-tools met beperkte ALM-mogelijkheden", zegt Carey Schwaber, senior analist bij Forrester Research*. "Borland heeft hard gewerkt om de integratie tussen zijn eigen tools en die van anderen te verbeteren. Dankzij deze strategie is het voor klanten eenvoudiger om technologieën voor ALM-automatisering te implementeren, te onderhouden en te gebruiken. Dat is in lijn met de veranderingen die we als noodzakelijk beschouwen voor het verbeteren van de productiviteit van softwareorganisaties."

Het Open ALM manifest
Om de manier waarop organisaties software delivery aanpakken echt te veranderen, publiceert Borland een Open ALM manifest. Deze 'grondrechten' stellen het kompas voor dat Borland zal gebruiken om zijn aanbod, initiatieven en communicatie richting te geven. De principes zijn:
* Je hebt het recht om je applicatiecyclus te beheren als ieder ander belangrijk zakelijk proces. Om het meetbaar, voorspelbaar en verbeterbaar te maken.
* Je hebt het recht om onafhankelijk te zijn van de agenda van leveranciers. Om ieder proces, tool of platform te gebruiken dat bij je past.
* Je hebt het recht om zelf je softwareontwikkelproces te kiezen. Om waterval, Agile, RUP of je eigen op maat gemaakte proces te gebruiken.
* Je hebt het recht om te leren van best-practices en ze ten uitvoer te brengen. Om je eigen werkvormen te vergelijken met die van anderen in je branche.
* Je hebt het recht om waar voor je geld te krijgen. Open tools en ervaren adviseurs tegen billijke kosten.


* "The Changing Face Of Application Life-Cycle Management," Forrester Research, Inc., August 2006.

Over Borland
Borland Software Corporation (NASDAQ: BORL) is opgericht in 1983 en marktleider op het gebied van Open ALM oplossingen. Deze zijn open voor processen, tools en platformen bij de klant en bieden zo de flexibiliteit om het software delivery-proces te managen, te meten en te verbeteren. Meer informatie over het maximaliseren van de business value van software is te vinden op http://www.borland.com.

Borland, Gauntlet, StarTeam, and all other Borland brand and product names are service marks, trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation or its subsidiaries in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
This release contains "forward-looking statements" as defined under the U.S. Federal Securities Laws, including the Private Securities Litigation Reform Act of 1995 and is subject to the safe harbors created by such laws. Forward-looking statements may relate to, but are not limited to, the features available in, and the potential benefits to be derived from, Borland products and solutions, and the release dates, plans and market acceptance of such products and solutions, including Borland Gauntlet., and the availability of partner support. Such forward-looking statements are based on current expectations that involve a number of uncertainties and risks that may cause actual events or results to differ materially. Factors that could cause actual events or results to differ materially include, among others, the following: rapid technological change that can adversely affect the demand for Borland products, shifts in customer demand, shifts in strategic relationships, delays in Borland's ability to deliver its products and services, software errors or announcements by competitors. These and other risks may be detailed from time to time in Borland periodic reports filed with the Securities and Exchange Commission, including, but not limited to, its latest Annual Report on Form 10-K and its latest Quarterly Report on Form 10-Q, copies of which may be obtained from www.sec.gov. Borland is under no obligation to (and expressly disclaims any such obligation to) update or alter its forward-looking statements whether as a result of new information, future events or otherwise. Information contained in our website is not incorporated by reference in, or made part of this press release.

###

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS - Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com