Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Internet aanvallen voorkomen met PKI-oplossing van TrustAlert

RESEPT beschermt tegen 'Phishing' en 'Man-in-the-Middle' aanvallen

Soesterberg, januari 2007 - TrustAlert, de Nederlandse ontwikkelaar van beveiligingsoplossingen voor communicatie via Internet, maakt bekend dat de PKI-oplossing RESEPT effectieve bescherming biedt tegen de nieuwste aanvalstechnieken. Met deze laagdrempelige PKI-oplossing van TrustAlert kunnen organisaties zich beter beschermen tegen het toenemend aantal 'Phishing' en 'Man-in-the-Middle' aanvalspogingen, dan met de gangbare Firewalls. Tevens stelt RESEPT organisaties in staat om tegen aanzienlijk lagere kosten zwaar beveiligde diensten over het Internet aan te bieden. Daarbij is het beveiligingsniveau zelf in te stellen, afhankelijk van de soort dienst of het verwachte veiligheidsrisico.

Onlangs is op het Internet een 'Man-in-the-Middle' ontwikkelkit ontdekt, waarmee hackers veel eenvoudiger geavanceerde 'Phishing' aanvallen kunnen opzetten. Deze kit maakt de aanvalstechniek tevens toegankelijk voor minder ervaren hackers. Bij 'Man-in-the-Middle' aanvallen slagen hackers erin om de communicatie tussen een server en client via zichzelf te laten verlopen. Dit soort aanvalspogingen zijn erg gevaarlijk omdat de criminelen meeliften op de communicatie van gebruikers die zich al hebben geauthenticeerd. Ook een One Time Password (OTP) en hardware token helpen niet tegen deze aanvalstechniek. RESEPT houdt die aanvallen wel tegen, omdat gelijktijdig gebruik wordt gemaakt van server en client PKI-certificaten.

Tot voor kort was PKI alleen als een totaaloplossing te implementeren, met zwaar beveiligde certificaten die lange tijd meegaan. Daardoor wordt PKI geassocieerd met organisatorisch complex en duur. Als laagdrempelig alternatief heeft TrustAlert het Remote Security & Escalation Platform (RESEPT) ontwikkeld, gebaseerd op een server die tijdelijke digitale sessiecertificaten uitgeeft en beheert. RESEPT is sinds kort ook leverbaar als een kant en klare 'managed servic' met een heldere SLA, via de 'managed hosting provider' Apcare in Schiphol-Rijk.

TrustAlert
TrustAlert is in 2001 opgericht door Marco Sonnega en Sten Kalenda, die veel ervaring hebben opgedaan bij de eerste Nederlandse Public Key Infrastructure projecten. TrustAlert heeft de missie om beveiligingsoplossingen te leveren die informatiesystemen van organisaties beschermen tegen alle mogelijke bedreigingen. Met RESEPT maakt TrustAlert PKI-beveiliging zowel financieel als technisch gezien laagdrempelig toegankelijk voor een groot aantal toepassingen. De medewerkers van het bedrijf hebben veel kennis van en ervaring met Internet infrastructuren en daaraan gerelateerde beveiligingsaspecten. Meer informatie over TrustAlert en RESEPT is te vinden op: www.trustalert.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
TrustAlert
Amersfoortsestraat 65
3769 AE Soesterberg
Sten Kalenda, CTO
Telefoon: 0346-334080



Ingezonden persbericht