Ingezonden persbericht


Uitbreiding aantal Unisys open source-oplossingen gericht op modernisatie en innovatie

Schiphol-Rijk, 31 januari 2007 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) heeft vier belangrijke oplossingen toegevoegd aan zijn Open and Secure Integrated Solutions (OASIS). OASIS is het portfolio van geïntegreerde en gecertificeerde open software-suites van Unisys. Met de vier nieuwe oplossingen - Unisys OASIS Suites 2.0, Unisys OASIS Oracle Grid Accelerator, OASIS Enterprise Asset Modernization en OASIS UNIX to Linux Migration - kunnen klanten hun IT-omgeving moderniseren en de voordelen van open source optimaal benutten.

De nieuwe oplossingen bestaan uit een reeks van hulpmiddelen voor het bewaken van de prestaties van de applicatie-infrastructuur. Daarnaast kunnen ondernemingen bestaande IT-middelen snel moderniseren en migreren naar Oracle 10g op Linux en van UNIX naar Linux.

Naast de uitbreidingen die al in juni 2006 waren aangekondigd, voorziet de OASIS-suite nu ook in een complete set van open source-tools. Met deze hulpmiddelen kunnen klanten een Real-Time Infrastructure bouwen. Deze zorgt voor directe ondersteuning van de strategische bedrijfsprocessen door middel van informatietechnologie.

"Door risico's te minimaliseren en de economische voordelen te maximaliseren, helpen wij klanten bij de transformatie naar aantoonbare innovatie", zegt Ali Shadman, Vice-President & General Manager Open Source Solutions, Systems & Technology van Unisys. "Met de nieuwe OASIS-oplossingen bieden wij onze klanten nu de mogelijkheid om hun IT-omgeving snel en op een economisch verantwoorde manier te moderniseren. Daarbij beschermen ze de bestaande investeringen in hun IT-infrastructuur. Klanten kunnen de projecten die ze nu onder handen hebben, optimaliseren en budgetten richten op projecten die waarde toevoegen aan hun bedrijfsactiviteiten."

De nieuwe OASIS-oplossingen bieden de volgende voordelen.


· OASIS Suites 2.0 voorziet in meer mogelijkheden voor het beheer en het monitoren van de applicatie-run-time-infrastructuur waarbij gebruik wordt gemaakt van de Groundwork Professional-producten; voorts in een beter transactiebeheer met behulp van JBoss Transaction Service, snelle inzet en back-up van Java EE-applicaties en een effectieve bescherming tegen webgebaseerde aanvallen op applicaties.


· OASIS Oracle Grid Accelerator biedt een snelle, bewezen en complete oplossing voor de inzet van Oracle 10g Real Application Clusters (RAC). De OASIS Grid Accelerator is een gezamenlijke ontwikkeling van Unisys en Oracle. Deze oplossing kan kosten terugdringen doordat migraties van zeer omvangrijke Oracle-databases binnen enkele weken mogelijk zijn. Het gaat om migraties van Oracle op UNIX-platforms naar Oracle 10g RAC op Linux, in combinatie met Unisys ES7000/one Enterprise Servers.


· OASIS Enterprise Asset Modernization is een bundeling van diensten, software en platforms. Voor klanten die overstappen naar een flexibeler omgeving, worden hiermee de risico's geminimaliseerd en de voordelen gemaximaliseerd. Unisys en enkele alliance-partners werken samen aan het ontwikkelen van een basis voor gebruikers van IBM-mainframes, waarmee zij kunnen overstappen naar Linux. Daarbij behouden ze de betrouwbaarheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid van hun mainframeomgeving.


· OASIS UNIX to Linux Migration omvat diensten en best practices die nodig zijn om data van klanten snel, veilig en efficiënt over te zetten vanaf een merkgebonden of gedateerde UNIX-omgeving naar een nieuwe open-systeemarchitectuur. Door gebruik te maken van de flexibiliteit en schaalbaarheid van de Unisys ES7000/one Enterprise Server, voorziet deze oplossing in uitzonderlijke prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid. De oplossing is beschikbaar in diverse varianten voor specifieke servers en middlewaremigraties, waaronder Novell Netware.

Unisys Open Source-oplossingen: inzicht in de bedrijfsprocessen

De Unisys 3D Visible Enterprise-benadering (3D-VE) is een belangrijke stimulans voor de open source-oplossingen. Deze benadering biedt klanten inzicht in het verband tussen vier kerngebieden binnen de organisatie: de strategie, processen, applicaties en infrastructuur. 3D-VE stelt klanten in staat om zo knelpunten op te sporen, die een juiste uitvoering van activiteiten in de weg staan. Consultants van Unisys helpen klanten bij het identificeren van de meest kritische processen die kunnen profiteren van open source. Zij zetten vervolgens applicaties en een infrastructuur in met gebruik van open source-tools en Unisys-diensten. Op die manier kunnen klanten de vruchten plukken van veilige bedrijfsprocessen. Die leiden tot betere klantenservice en klanttevredenheid, concurrentievoordeel, lagere risico's, meer operationele efficiency en betere kostenbeheersing. De Unisys 3D-VE-benadering geeft klanten een diepgaand inzicht in wat mogelijk is met technologie. Ook kunnen ze hun businessproblemen in verband brengen met hun oplossingen, zodat ze concrete resultaten kunnen boeken.

"Onze kennis en expertise van services, software en servertechnologie voorzien in een totaaloplossing van ontwerp en implementatie tot en met ondersteuning op wereldwijde schaal", zegt Anthony Gold, Vice-President & General Manager Open Source Business van Unisys. "De Unisys-benadering biedt klanten een uitzonderlijk voordeel bij het profiteren van de vrijheid en het rendement die samengaan met open source-oplossingen. Tegelijkertijd blijven klanten de waarde van hun bestaande IT-infrastructuur behouden."

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.