Time : 11:00:00
Date : 31 January 2007
Sender Name: vzw GreenSailor

Het is niet langer MIS ... maar "Lijst Dedecker"

Sint-Niklaas, 31 januari 2007

Op 4 januari j.l. maakten wij via een persconferentie de oprichting bekend van de partij MIS, wat staat voor Mensen Integraal Samen.

Het was juist de dag voordien, op 3 januari, dat ook Jean-Marie Dedecker bekend maakte om een nieuwe partij op te richten. In alle berichtgevingen rond de oprichting van de partij MIS, werd er reeds gesproken van een overleg met JMDD.

Intussen zijn er meerdere gesprekken geweest waaruit gebleken is, dat beide partijen in weze dezelfde koers zouden varen. Het andere burgermanifest "KLEURENBLIND", beschrijft zo goed als integraal dezelfde denkpiste als die van lijst Dedecker.

Voor MIS, die zich vooral wil baseren op de filosofie van het gezond verstand, is de verderzetting bepaald. Twee partijen die een gelijke ideologie beogen parallel naar de kiezer laten trekken, is volgens ons totale onzin.
Aangezien de media-aandacht voor Jean-Marie Dedecker buitenproportionele vormen aanneemt, was de keuze voor MIS snel gemaakt.

De partij MIS zal integraal in het project van lijst Dedecker meegaan, waarbij wij met geheven hoofd en trots naar de kiezer kunnen trekken.

Niet als MIS maar als Lijst DEDECKER

Intussen blijft de oprichter van MIS zich voornamelijk toespitsen op zijn vereniging "GREENSAILOR", die zich vooral toespitst op acties om hernieuwbare energie te promoten. Van hieruit werden ook de denkpistes aangereikt m.b.t. programmapunten van LijstDedecker, op het vlak van verkeer en milieu.
De belangrijkste raakpunten zijn te vinden in het andere burgermanifest "KLEURENBLIND", welke tevens bijna geheel de ideologie van de partij verduidelijkt. Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar kankeronderzoek en onderzoek inzake klimatologische wijzigingen.

Contact : Paul Schietekat

+32 475 710796

URL: http://www.lijstdedecker.com http://www.kleurenblind.com
http://www.greensailor.org Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL