Getronics PinkRoccade

ePointment

Nieuwegein, 31 januari 2007

ât Lange Land Ziekenhuis: unieke koppeling ZorgDomein en ePointment

't Lange Land Ziekenhuis (LLZ) in Zoetermeer is het eerste ziekenhuis in Nederland die de concepten ePointment en ZorgDomein aan elkaar heeft gekoppeld. Hierdoor is het mogelijk dat patiënten zelf via internet realtime hun afspraken maken met de unieke afspraakcode die de huisarts via ZorgDomein aan de patiënt heeft verstrekt.

Patiënten in de regio Zoetermeer kunnen voortaan zelf via het internet afspraken inplannen, wijzigen of annuleren met de medisch specialist via de website van het ziekenhuis (www.langeland.nl). Met deze nieuwe service, die âePointmentâ heet, verruimt ât Lange Land Ziekenhuis de service naar de patiënt en wordt de bereikbaarheid van het ziekenhuis verbetert.

Het LLZ werkt al enige tijd succesvol met ZorgDomein. Hiermee krijgen huisarts en patiënt snel en helder inzicht in het beschikbare zorgaanbod en de relevante informatie van het LLZ. Bovendien is alle relevante verwijsinformatie op voorhand beschikbaar waardoor het LLZ doelmatiger kan plannen en meer service kan bieden aan de patiënt. Het unieke van de koppeling van beide concepten is dat de patiënt zelf een groot deel van zijn of haar afspraken kan maken, inzien, wijzigen of annuleren. Ook als het gaat om de specifieke spreekuren.

Het totaalconcept is eerst beproefd op de poliklinieken Gynaecologie, Keel- Neus en Oorheelkunde en Chirurgie. Vanaf 29 januari 2007 is deze service voor alle poliklinieken van ât Lange Land Ziekenhuis beschikbaar.

Het project is gerealiseerd in nauwe samenwerking met en medefinanciering van Plexus Medical Group, ZorgDomein Nederland BV, Getronics PinkRoccade en vierC.

Wij feliciteren ât Lange Land Ziekenhuis met deze mijlpaal!

Op de foto Tobias Otten (1,5 jr) met zijn vader: Tobias is de eerste patiënt die via ePointment een afspraak met een specialist heeft gemaakt. Voor het ziekenhuis een reden Tobias feestelijk te verrassen met een doos lego!