Ingezonden persbericht


Persbericht

Informatiebijeenkomsten over gevolgen scheepsbrand Velsen/Beverwijk

BEVERWIJK - Vanmorgen zijn inwoners en ondernemers uit het ontruimde gebied tijdens informatiebijeenkomsten geïnformeerd over de brand op het schip in de haven van Velsen. Tijdens de informatiebijeenkomsten gaf burgemeester Th.L.N. Weterings van Beverwijk informatie over de gevolgen van de brand voor de gedupeerden. Ook waren deskundigen op andere gebieden aanwezig om vragen van gedupeerden te beantwoorden, zoals de brandweer, schade-experts, milieukundigen, politie en gezondheidszorg.

De burgemeester benadrukte dat bij de ontruiming veiligheid voorop stond. Hij erkende dat er veel van bewoners en ondernemers is gevraagd. Zo staan er voor ondernemers economische belangen op het spel, maar veiligheid staat voorop. Om 12.00 uur gisterochtend is het bedrijventerrein Kagerweg ontruimd en op het eind van de middag werd ook besloten de woonboten en woningen aan de Kanaalweg te ontruimen. Dit laatste besluit was nodig door het gevaar van vlam vattende olie uit het schip op het water. De bewoners zijn deels ondergebracht in hotels of hebben zelf voorzieningen getroffen.

Bewoners en ondernemers wilden graag weten wanneer zij terug mogen naar hun huizen en bedrijven. Men is verteld dat zij op de hoogte gehouden worden via MACROBUTTON HtmlResAnchor www.beverwijk.nl en de RTV-Noord-Holland. Als het gebied weer wordt vrijgegeven wordt ook geprobeerd de bewoners en ondernemers telefonisch op de hoogte te stellen.

Mocht tegen het einde van de middag nog geen duidelijkheid zijn, dan is afgesproken dat voor bewoners weer een informatiebijeenkomst wordt belegd in de raadzaal van het Stadskantoor aan het President Kennedyplein 1 om 17.00 uur. Ditzelfde geldt voor ondernemers om 19.00 uur in het Kennemer Theater, Kerkplein 1 te Beverwijk.

Ook over eventuele schaden als gevolg van de brand is gesproken. De lijn is dat gedupeerden eerst contact opnemen met de eigen verzekeraar. Als er schade is die niet gedekt is, dan kunnen gedupeerden bellen met de centrale regeling afhandeling schade: 0255-567213 (Velsen) en 0251-256482 (Beverwijk). Zij kunnen centraal de schade registreren en verder helpen met hoe om te gaan met de situatie.

Meer informatie

Wilt u de actuele stand van zaken weten? Stem uw radio af op Radio Noord-Holland FM 88,9. Voor het publiek is het volgende informatienummer geopend: 0800-1351. Ook kunt u kijken op MACROBUTTON HtmlResAnchor www.crisis.nl en MACROBUTTON HtmlResAnchor www.beverwijk.nl

Beverwijk, 31 januari 2007

Noot voor de redactie,