Gemeente Delft

Aan de slag met de Wijkprogramma 2007

Het boekje 'Delftse wijkprogramma's 2007' is vanaf nu beschikbaar. In dit boekje staan van alle Delftse wijken de thema's waar het komende jaar aan gewerkt gaat worden. Deze thema's zijn vorig jaar door bewoners samen met professionals bepaald.

Iedereen die mee wil doen met de Delftse Wijkaanpak is op ieder moment van het jaar welkom om in de 'rijdende trein' te stappen. Nieuwe ideeën en initiatieven zijn namelijk altijd welkom want de Delftse Wijkaanpak kan alleen bestaan als bewoners samen met professionals aan de slag gaan om de leefbaarheid in de Delftse wijken te verbeteren: samen werken aan sterke wijken! De wijkprogramma's zijn gebaseerd op een (jaarlijkse) analyse van de ontwikkelingen in de wijken én signalen van bewoners en professionals over het woon- en leefklimaat in de wijken. Ook kunt u er lezen hoe het wijkbudget daarbij wordt ingezet.

De thema's die dit jaar centraal staan zijn onder andere verkeer en verkeersveiligheid, samenleven, buurtvoorzieningen, parkeerbeleid, maar ook het wonen en leven van oudere mensen en de handhaving van de openbare orde. Het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte blijft aandacht vragen en staat dan ook in alle wijkprogramma's, evenals het aanpakken van enge plekken of het verbeteren van de speelplekken in de wijken. De aandacht voor goede activiteiten en voorzieningen voor kinderen en jongeren blijft ook onverminderd actueel.

Dit jaar worden alle zeven wijkprogramma's in één boekje gepresenteerd. Zo kunnen inwoners zien wat er in de eigen wijk gaat gebeuren én wat er in andere wijken gebeurt. De wijkprogramma's zijn in te zien op internet: www.gemeentedelft.info/wijkaanpak of na 10 februari op te vragen bij het secretariaat van wijkzaken: 015-2197123



Gemeente Delft