Politie Amsterdam-Amstelland

50 kilometer te hard voor belangrijke vergadering:rijbewijs ingevorderd / Gooiseweg (31/01/07)

Dinsdagochtend 30 januari rond kwart voor twaalf werd het rijbewijs van een 43-jarige vrouw op de Gooiseweg ingevorderd toen zij met haar auto ruim 50 kilometer te hard reed. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Agenten in een onopvallende politieauto zagen de vrouw voorbij razen en besloten de hardrijdster te volgen. De agenten moesten hiervoor het gaspedaal flink intrappen om bij de automobiliste te komen. Haar gemeten snelheid bedroeg ruim 120 km p/u waar 70 km is toegestaan. De vrouw verklaarde onderweg te zijn naar een belangrijke vergadering en daarvoor wel wat harder te willen rijden. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Agressieve automobilist gearresteerd na verkeerstwist / Bos en Lommerweg (31/01/07)

Dinsdagavond 30 januari rond zes uur werd op de Bos en Lommerweg een 26-jarige automobilist gearresteerd die bij een kleine aanrijding uit zijn dak ging. De verdachte mishandelde de tegenpartij die flinke klappen moest incasseren. Het slachtoffer moest voor behandeling naar een ziekenhuis. Op de toerit S105 met de A10 West vond een kleine aanrijding plaats waarbij beide mannen betrokken waren. Op de Bos en Lommerweg trok de agressieve automobilist het portier van de tegenpartij open en sloeg de man meerdere malen in het gezicht en tegen het hoofd. Gealarmeerde agenten namen de vechtersbaas mee terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het gewonde slachtoffer. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en moet zich binnenkort voor een rechter verantwoorden. De schade aan de voertuigen bleek minimaal.

Beschonken fietser ontspringt de dans niet / Sarphatipark (31/01/07)

Beschonken fietser ontspringt de dans niet / Sarphatipark / 2007027763 In de nacht van dinsdag op woensdag rond 02:00 uur werd een 19-jarige man uit Eindhoven gearresteerd nadat hij met z'n fiets gevaarlijke capriolen uithaalde en hij zich aan een staandehouding onttrok. Tegen de student is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rood licht, gevaarlijk rijgedrag en een rijverbod van enkele uren. Agenten zagen een fietser op de kruising Van Woustraat/Ceintuurbaan door het rode licht fietsen en dwars door het verkeer zig-zaggen. Omdat hij het overige verkeer in gevaar bracht werd de stuntman aangesproken. Terwijl hij een bekeuring kreeg voor rood licht en gevaarlijk rijgedrag ontdekten de agenten dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Toen ze hem een blaasproef wilden laten doen sprong hij op de fiets en nam hij de spat. Via de van Ostadestraat en de 2e Van der Helststraat probeerde hij te ontkomen aan de agenten die inmiddels al in bezit waren van zijn legitimatiebewijs. Op de kruising Sarphatipark/2e van der Helststraat botste hij tegen de politieauto op en werd hij ingerekend. Hij bleek bijna driemaal de toegestande hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. De schade die ontstond aan de politieauto wordt op de onverlaat worden verhaald.