Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sophos Application Control blokkeert nu ook Microsoft Windows Games

Systeembeheerders kunnen Soiltaire, Minesweepers en FreeCell verbieden op de werkvloer

Gorinchem, 31 januari 2007 - Sophos, wereldleider in IT beveiliging, kondigt aan dat haar Application Control oplossing is uitgebreid met een tool waarmee het voor bedrijven mogelijk wordt om de toegang tot Windows games te controleren en te blokkeren. Solitaire, Minesweeper en FreeCell, enkele van 's werelds meest populaire games, kunnen voortaan beheerd en gecontroleerd worden door de systeembeheerder. Sophos speelt hiermee in op de behoefte van bedrijven om het gebruik van bedrijfscomputers op de werkvloer beter te kunnen controleren en in te grijpen wanneer deze factoren een negatieve invloed op de productiviteit uitoefenen.

Uit een recent online onderzoek van Sophos, waarbij meer dan 450 systeembeheerders werden ondervraagd, bleek dat computer games bij veel respondenten vragen opwekten op vlak van beveiliging en efficiëntie: 90,4% van de respondenten gaf aan een 'game blocker' wel nuttig te vinden, 62% vond dit zelfs essentieel. Enkele ontwerpers erkennen zelf, dat dergelijke games een impact op de productiviteit van een bedrijf kan hebben.

Wes Cherry, schrijver van Solitaire van Microsoft Windows verklaart volgens Sophos: "Met het ontwerpen van Solitaire voor Microsoft, heb ik waarschijnlijk het grootste gevaar gelanceerd qua improductiviteit bij bedrijven. Ik durf te wedden dat er miljoenen werkgevers zijn die me hierom zullen haten. Mocht ik, voor ieder uur dat er op kantoor Solitaire werd gespeeld geld ontvangen, dan kon ik wellicht Bill Gates inhuren als golf caddie."

Sophos Application Control is bijzonder populair bij systeembeheerders, sinds de lancering in september 2006. Daarbij wordt Application Control regelmatig geüpdate om het hoofd te kunnen bieden aan de problemen die ontstaan door ongecontroleerd gebruik van toepassingen. Aangezien Sophos Application Control naadloos aansluit bij Sophos' Anti-Virus oplossing en er geen verdere software-installatie vereist is, krijgen bedrijven nu de mogelijkheid om games, VoIP-toepassingen, peer-to-peer programma's (P2P), Instant Messaging (IM) en uitgewisselde IT toepassingen te blokkeren. De Sophos Application Control is gratis verkrijgbaar voor alle Sophos Anti-Virus 6.0 gebruikers.

Marnix van Meer, directeur Sophos Benelux legt uit: "Microsoft Windows games kunnen moeiteloos tijdens kantooruren gespeeld worden. De bedriegelijke eenvoud van de spellen staan garant voor veel verlies aan productiviteit. Zo brengt een onschuldig kaartspel het bedrijf ernstig schade toe. Uit het Sophos onderzoek bleek dat systeembeheerders mede daarom de controle van het bedrijfsnetwerk verder in eigen handen willen nemen. Sophos Application Control voldoet aan deze behoefte door nu ook de controle over games over te nemen."

Onderstaande Microsoft Windows games kunnen momenteel geblokkeerd worden door de Sophos Application Control:

MS Windows Games:

* Solitaire

* Hearts

* Spider Solitaire

* FreeCell

* MineSweeper

* 3D Pinball

MSN Gaming Zone:

* Internet Backgammon

* Internet Checkers

* Internet Hearts

* Internet Reversi

* Internet Spades

Het toevoegen van de mogelijkheid om Microsoft Windows games te blokkeren, versterkt de vorige Sophos Application Control. Toen was het enkel mogelijk om het installeren of downloaden van populaire spelletjes van de 15 grootste spelers, zoals Eidos Interactive, SEGA en Electronic Arts, te kunnen controleren en blokkeren.

Meer informatie over de Application Control is beschikbaar via onderstaande link:

http://www.sophos.com/security/topic/application-control.html

Om de laatste Sophos podcast te beluisteren over hoe de toepassingen die uw werknemers gebruiken op uw netwerk te controleren met de Application Control, gelieve op onderstaande link te klikken: http://www.sophos.com/podcasts

Over Sophos Benelux

Sophos Benelux, gevestigd in Gorinchem, is een Sophos-distributeur die zich richt op het leveren van Sophos-producten en -diensten aan partners, resellers en klanten in de Benelux. Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetdreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com.

Over Sophos

Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetbedreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Het hoofdkantoor van Sophos bevindt zich in Groot-Brittanië. Inmiddels zijn er meer dan 35 miljoen Sophos-gebruikers in ruim 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is Sophos in staat snel te reageren op nieuwe dreigingen, ongeacht de complexiteit ervan. Hierdoor wordt een optimale klanttevredenheid nagestreefd.

Voor meer informatie en/of een telefonische toelichting, gelieve contact op te nemen met:

Sophos Benelux
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)sophosbenelux.com

Creative Strategies
Elke De Ridder

Tel: +32 2 267 41 60
Ederidder(at)creative-strategies.be