DELTA koopt Solland

Delta n.v.

Persbericht
Middelburg, 31 januari 2007
Investering in zonne-energie
DELTA N.V. koopt Solland

DELTA neemt een aanzienlijk belang in Solland Solar Energy Holding B.V. te Heerlen. Solland is een internationaal opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in productie van zonnecellen. DELTA verwerft, direct en indirect via haar deelneming Sunergy , 90% van de aandelen van Solland. De resterende 10% blijft in handen van het management van Solland.

Met de overname van Solland Solar zet DELTA een belangrijke stap in een markt van zonne-energie. Een markt die naar verwachting de komende jaren sterk zal groeien. De overname past binnen de strategie van DELTA om een positie te verwerven in alle delen van de productieketen van zonne-cellen.

Solland
Solland heeft in de loop der jaren veel kennis opgebouwd op het gebied van innovatieve productietechnieken van zonnecellen. Het bedrijf levert een verscheidenheid van diensten op het gebied van zonnecellenproductie. Solland heeft samen met DELTA en Sunergy de ambitie om de huidige productietechnieken verder te ontwikkelen om zo de kosten van zonnecellen en dus de kostprijs van zonne-energie aanzienlijk te verlagen. Solland is gevestigd in Heerlen, heeft ruim 100 medewerkers in dienst en verwacht een sterke groei in de komende jaren. De jaarlijkse omzet van Solland bedroeg in 2006 zon 40 miljoen euro.

DELTA
DELTA is een multi-utility bedrijf, dat een breed pakket van diensten en producten levert. Gas, water, elektriciteit, milieudiensten, radio- en televisiesignalen en internet via de kabel zijn de belangrijkste. Onze focus ligt op de bedrijven en inwoners van Zeeland, maar we zijn ook buiten onze provincie actief. Voor ons staat betrouwbaarheid voorop: zowel voor de kwaliteit van onze diensten als de bereikbaarheid. Servicegericht, nuchter en reëel, dat zijn we in contacten met onze klanten. DELTA is een organisatie die graag midden in de samenleving staat en verantwoordelijkheid neemt.