ADO Den Haag

Den Haag, woensdag 31 januari 2007

ADO Den Haag huurt Rick Hoogendorp

ADO Den Haag heeft vandaag overeenstemming bereikt met VfL Wolfsburg over de huur van Rick Hoogendorp. De 32-jarige aanvaller draagt hierdoor de komende anderhalf jaar het shirt van ADO Den Haag.

Rick Hoogendorp staat nog tot juli 2009 onder contract bij de club uit de Duitse Bundesliga. Bij ADO Den Haag zal de aanvaller spelen met rugnummer 29.

Hoogendorp over zijn transfer: "Mijn terugkeer naar ADO Den Haag voelt als thuiskomen. Ik hoop dan ook in deze vertrouwde omgeving mijn steentje te kunnen bijdragen in de strijd om handhaving in de Eredivisie. Het is tenslotte de club en mijzelf er alles aan gelegen om volgend seizoen in het nieuwe stadion op het hoogste niveau te kunnen uitkomen."

Rick Hoogendorp begon zijn carrière in het Zuiderpark in 1991 in de A-jeugd van de amateurs van ADO. Het daaropvolgende seizoen stroomde hij door naar het eerste elftal. In 1994 stapte Hoogendorp over naar profclub FC Den Haag, waar hij in zijn eerste en enige seizoen vijftien keer scoorde in 33 duels. Bovendien was hij vijf maal trefzeker in de nacompetitie.

Na een anderhalf jaar durend verblijf bij MVV en een periode van twee jaar bij Dordrecht '90, volgde in het seizoen 1998/1999 de overstap naar RKC Waalwijk. Bij de Brabantse club stond Hoogendorp in totaal acht jaar onder contract. Gedurende de eerste helft van het seizoen 1999/2000 kwam de aanvaller op huurbasis uit voor het in de Spaanse Primera Division uitkomende Celta de Vigo. Op 27 januari 2006 volgde de overgang naar VfL Wolfsburg, waar Hoogendorp in één jaar 23 duels speelde.

Rick Hoogendorp speelde tot nu in totaal 388 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij 151 keer doel trof.


Noot voor de redactie (