HulpverleningsDienst Kennemerland


Persbericht 16 23.00 uur, woensdag 31 januari 2007

Update 23.00 uur

De brandweer is met ondersteuning van de firma Wijsmuller begonnen met het ventileren van het schip door luiken open te zetten en de rook weg te blazen. Dit werd gedaan om de precieze plekken van de verschillende branden die nog in het schip actief zijn in kaart te brengen. Deze activiteiten hadden als effect kortstondige extra rookontwikkeling en stank.

Er is een meetploeg actief in het gebied; de metingen geven tot nu toe steeds geen enkele waarde aan van gevaarlijke stoffen.

Ondernemers hebben de mogelijkheid gekregen om vanaf 22.00 uur onder politiebegeleiding kortstondig hun bedrijf te bezoeken en de hoogst noodzakelijke zaken te regelen (bijvoorbeeld de telefoon doorschakelen).

De brandweer start vanaf 0.00 uur weer met het ventileren van het schip. Deze activiteit zal waarschijnlijk de gehele nacht doorgaan en kan extra rookontwikkeling en stank tot gevolg hebben.

Persbericht 15 18.15 uur, woensdag 31 jan. 07

Update 18.15 uur

De bergingsfirma Wijsmuller is vandaag ingeschakeld om samen met de brandweer onderzoek te doen naar de toestand van het schip en de wijze van bestrijding van de brand.Aan de hand hiervan bepaalt de brandweer de verdere inzet.

Het gevaar dat er brandende olie op het water komt, is nog steeds niet geweken. Het is daarom niet mogelijk dat bewoners naar hun woonboot terugkeren. Dit is in een bijeenkomst met bewoners die om 17.00 uur is begonnen in het Stadskantoor in Beverwijk meegedeeld door Burgemeester Weterings. Bewoners zijn in de gelegenheid gesteld dieren die achtergebleven zijn in het gebied te verzorgen. Ook konden bewoners aangeven of er nog voorzieningen nodig waren voor de nacht. Na afloop van deze bijeenkomst hebben medewerkers van de gemeente Beverwijk informatie uitgedeeld waarop men de gegevens van bijvoorbeeld de opvang en de telefoonnummers van de gemeente na kan lezen.

Morgen om 17.30 uur is er in het Stadskantoor weer een informatiebijeenkomst waar bewoners worden geinformeerd over de stand van zaken.

De informatiebijeenkomst voor ondernemers wordt vandaag om 19.00 uur in het Kennemer Theater, Kerkplein 1 te Beverwijk gehouden.

Bij de bijeenkomsten is geen pers toegestaan.

Aansluitend aan deze bijeenkomst wordt een persconferentie gegeven in het Kennemertheater.


---- --