Time : 13:21:25
Date : 02 February 2007
Sender Name: Alpheios Belgium

Alpheios België haalt als eerste het Responsible Cleaning logo binnen

Alpheios België heeft op 31 januari als eerste bedrijf het Responsible Cleaning logo behaald. Hiervoor voldoen ze aan alle vereisten van het bijhorende handvest, onderzocht door middel van een externe audit. Daarmee geeft Alpheios België aan als organisatie een voortrekkersrol te willen spelen om het imago van de sector van schoonmaakproducten- en systemen te waarborgen voor wat betreft kwaliteit, milieu, toepassing en veiligheid.

Voorwaarden
Het Responsible Cleaning logo is in het leven geroepen door de commissie Febelclean van DETIC met als doel objectieve criteria te kunnen vastleggen voor de bedrijven actief op het gebied van de professionele schoonmaaksystemen. Dit met het oog op het verzekeren van de kwaliteit qua producten en dienstverlening, milieu en veiligheid. Dat impliceert dat Alpheios België een aantal regels toepast en ernaar streeft de prestaties op die gebieden te verbeteren.

- een professionele en deontologisch verantwoorde aanpak
- innovatie en promotie van de beste schoonmaaksystemen
- technisch-commerciële waarborgen voor de conformiteit van machines en producten

- aangepaste raad aan en opleiding van de professionele gebruikers voor een optimaal gebruik en onderhoud van machines en/of producten
- snelle en doeltreffende dienst na verkoop

- producten/systemen met een minimale impact op het milieu

Verder verbindt Alpheios zich er toe te pleiten en promotie te voeren voor de hygiëne in de industriële en de professionele schoonmaak en stelt het kwaliteit centraal bij al zijn bezigheden.

Audit
De verificatie gebeurde door een externe instantie: "SGS Systems &
Services certification", waarbij de audit onder andere volgende onderdelen betrof: management, kwaliteit van dienstverlening, opleiding, milieu, gezondheid, veiligheid...
Alpheios voldoet ondermeer dankzij het centraal stellen van de klant in elk proces. Dat wordt getoetst aan de hand van een uitgebreid systeem van kwaliteitscontroles op processen en medewerkers. Ook interne en externe tevredenheidsonderzoeken dragen hiertoe bij. Bovendien is er de "Notitie Veiligheid, Gezondheid en Milieu Alpheios" die Alpheios in het leven riep en die een belangrijke rol speelt. De aspecten die hierin beschreven worden, staan boven de commerciële belangen. Ze behandelen onder andere de arbeidsomstandigheden en het gebruik van chemisch-technische middelen, machines en materialen met aandacht voor de veiligheid, gezondheid en het milieu.

Organisatie
Alpheios België is een kennisintensieve organisatie die schoonmaakproducten en -systemen levert voor de Belgische en Luxemburgse markt. Het ontwikkelt totaaloplossingen voor de professionele schoonmaak, ondersteunt klanten bij het opstellen van de werkplanning en verzorgt diverse trainingen. Alpheios is een onderdeel van de Vebego Groep, een familiebedrijf dat met circa 27.000 medewerkers en 25 bedrijven opereert in 8 Europese landen.

De Febelclean Commissie van DETIC groepeert de voornaamste leveranciers van professionele schoonmaaksystemen. DETIC vzw is de Belgisch - Luxemburgse vereniging van producenten en verdelers van zepen, cosmetica, wasmiddelen, onderhoudsproducten, hygiëne- en toiletartikelen, kleefstoffen, aanverwante producten en uitrusting. Zij maakt op haar beurt deel uit van de Federatie der chemische nijverheid van België (Fedichem).