"2de hands spullen" kanshebber Mini Tiger Award tijdens IFFR


ROTTERDAM, 20070122 -- "2de hands spullen", "Het hutje met het groene licht", "De vredespil": niet echt filmtitels waarvan je zou verwachten dat deze op het International Film Festival Rotterdam draaien. Laat staan kans maken op een prijs.... Toch is het zo. Op woensdagochtend 31 januari 2007 strijden in Pathe Schouwburgplein dertien korte films van elk 5 minuten om 5 Mini Tiger Awards. De finale is het hoogtepunt van het succesvolle en groot opgezette Brede Schoolproject "Hollywood in de klas filmfestival", waar 747 kinderen (10-11 jaar) uit Rotterdam aan hebben meegedaan. De kinderen hebben zelf het script geschreven, decors gemaakt, geacteerd en zelf de camera gehanteerd.

Uit verschillende voorrondes zijn uit totaal 39 films deze 13 films gekozen. Een vakkundige jury beslist welke films, de speciaal ontworpen Mini Tiger Awards gaat winnen. Er zijn 5 verschillende categorieën die elk zijn eigen jurylid heeft:

Beste Film: Cathy Spierenburg (Coördinatrice van Zappelin)
Beste Acteerprestatie: Janieck van de Polder (Puk van de Petteflet)
Beste Verhaal: Joris Lutz (Acteur,schrijver)
Beste Productie: Sandra den Hamer (Directrice IFFR)
Beste Decor: Cosh (Kunstenaar)

De 281 wellicht toekomstige filmsterren, komen in gala gehuld naar de finale.
Naast de eer zijn er voor de winnaars ook bioscoopkaartjes te winnen, zodat zij later hun Amerikaanse collega's kunnen bekijken in de bioscoop.

De film die wordt gekozen tot "Beste film" wordt ook naar de diverse jeugdfilmfestivals in het buitenland gezonden en is zodoende al in maart op het Video Tivoli te bekijken in Tampere, Finland.
Op de website www.hollywoodindeklas.nl zijn de finale films vanaf 31 januari te downloaden. Dat de spanning hoog op loopt, is te zien in het gastenboek van de website, waar nu al een strijd gaande is over welke school er moet gaan winnen.