Jazzed to the Max presenteert Cream Cheese & Bagels


AMSTERDAM, 20070129 -- Aanstaande woensdag presenteert Jazzed to the Max haar debuutalbum Cream Cheese & Bagels in het BIMhuis te Amsterdam. Naast de officiële uitreiking van het eerste exemplaar aan Dick Kuijs wordt live een aantal stukken van de cd gespeeld. Te gast is trompettist Eric Vloeimans, die evenals Benjamin Herman ook op de cd te horen is. Cream Cheese & Bagels is een coproductie met de Wereldomroep. Darmon Meader van de New York Voices schreef over Jazzed to the Max: "Here is a new young vocal quintet from Holland, which is making some noise of its own in this idiom."

Jazzed to the Max is een vocal jazzgroup bestaande uit vijf vocalisten, een pianist, een bassist en een drummer, uniek in Nederland. Met de combinatie van de vijf stemmen en drie instrumenten schakelt de groep moeiteloos over van instrumentale muziek naar a capella, van close harmony naar solo. De vocale omvang van ruim vier octaven, de helderheid en de flexibiliteit van de stemmen en de dynamische uitstraling van het gezelschap geven Jazzed to the Max de allure van een vocale bigband.

Met het album Cream Cheese & Bagels lanceert Jazzed to the Max een nieuw vocaal jazzgeluid. Standards als Lover come back to me en I got rhythm worden afgewisseld met evergreens als My favourite things en Some other time. Bebop-stukken als Dat dere en Harold's house of jazz, maar ook nieuw materiaal is vertegenwoordigd op de cd, zoals de originals In or out van Willem Friede (New Cool Collective) en Lullaby van Eva Baggerman. De gastsolisten Benjamin Herman (alt sax) en Eric Vloeimans (trompet) verrijken de vocale kleur en dragen met hun solo's bij aan de invulling van de bijzondere arrangementen.

De cd Cream Cheese & Bagels wordt op woensdag 31 januari 2007 in het BIMhuis, gepresenteerd. Aanvang 20.30 uur. Toegang ¤ 10,-. Kaarten zijn te reserveren bij BIMhuis: 020 - 788 2188 of kassa@bimhuis.nl.

Voor meer informatie over Jazzed to the Max bezoekt u www.jazzedtothemax.com.