AutoDNA biedt consument 'gratis' online autotaxatie


DOETINCHEM, 20070131 -- De Nederlandse automobilist hoeft niet meer naar de showroom om te laten bepalen wat een auto waard is. Op www.AutoDNA.nl zit een team van ervaren specialisten klaar om de consument te helpen bij het vaststellen van de waarde van hun auto.

AutoDNA is een onafhankelijke informatiebron voor consumenten op het gebied van autowaarde(n). De filosofie achter AutoDNA is dat een kenteken het DNA is van de auto. Dat kenteken biedt de sleutel tot vrijwel alle informatie die over een auto beschikbaar is. AutoDNA gaat dus niet uit van de zogeheten `boekjeswaarden'. Elke auto is uniek en daar valt dus geen standaard waarde aan toe te kennen, aldus Jeroen de Jong en Frans Huetink, bedenkers en oprichters van AutoDNA.

Voor de consument die globaal wil weten wat zijn/haar auto waard is, heeft AutoDNA de gratis Basic taxatie. Bij de Advanced taxatie berekent het AutoDNA-team handmatig en persoonlijk de exacte waarde van de auto. De kosten daarvoor bedragen ¤ 8,95. AutoDNA is onafhankelijk en taxeert de auto op exact dezelfde manier als de dealer of garage zou doen. De consument krijgt een realistisch beeld van de waarde van de auto. Op basis daarvan kan men inschatten of er een reëel bod is gedaan of dat er nog ruimte is om te onderhandelen. Meer info: www.autodna.nl