Duizend inschrijvingen voor Abel Tasman Struuntocht


Inschrijving verloopt sneller dan verwacht

LUTJEGAST, 20070131 -- Eén maand nadat de inschrijving voor de Abel Tasman Struuntocht is gestart, kon de 1.000e deelnemer al worden ingeschreven. De Abel Tasman Struuntocht is een wandeltocht van 25 of 40 kilometer met onderweg veel aandacht voor kunst, cultuur en het specifieke landschap van het Groninger Westerkwartier.

De organisatie van de Abel Tasman Struuntocht is erg ingenomen met dit resultaat en heeft Ita de Jong uit Grootegast dan ook gratis ingeschreven, iedere 500e deelnemer na deze mijlpaal zal ook gratis worden ingeschreven, totdat de limiet van 4.000 deelnemers is bereikt. Ita de Jong nam ook in 2003 deel en neemt haar man mee, ze verwacht er weer veel van : "We hebben onze familiedag, die we altijd organiseren op de 3e zaterdag in september, er een week voor moeten uitstellen".

Toen op 30 december 2006 de inschrijving werd gestart, had de organisatie niet verwacht dat de inschrijving zo snel zou gaan. Piet Miedema, voorzitter van de Stichting Promotie Lutjegast hierover : "Natuurlijk hoop je dat de belangstelling groot is, we hebben in 2003 een goed product neergezet en dat schept verwachtingen. Van verschillende kanten kwam dan ook de vraag wanneer er weer een struuntocht gehouden zou worden en we hebben besloten de tocht voor de 2e keer te organiseren op 15 september 2007. Maar dat het zo snel zou gaan met de inschrijvingen, hadden wij ook niet verwacht". De stichting heeft nog niet veel gedaan aan werving van nieuwe deelnemers, er staan nog verschillende activiteiten op de rol. Via een kettingmail zijn er al wel meer potentiële deelnemers geattendeerd op de volgende editie, dit heeft al wel weer geleid tot landelijke belangstelling door enkele inschrijvers uit bijvoorbeeld Amsterdam en Zeist.

De activiteiten om meer deelnemers van elders te interesseren, starten binnenkort. Zo zullen alle deelnemers, althans de contactpersonen, van 2003 en van buiten de gemeente Grootegast, een brief ontvangen, waarin zij gewezen worden op de volgende struuntocht. Nu het zo snel gaat, neemt de spanning toe of het maximale aantal van 4.000 deelnemers gehaald zal worden. Piet Miedema zit daar niet over in : "We zijn er klaar voor en zullen zorgen dat alle deelnemers weer zullen genieten van een prachtige dag, pas dan zijn wij ook tevreden". Geïnteresseerde wandelaars kunnen zich inschrijven via de website www.abeltasmanstruuntocht.nl .





Eelke Solle