Gemeente Wijk bij Duurstede

Meedenkavond ouderennota en Wmo

Zoals u wellicht weet is per 1 januari 2007 de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) in werking getreden. De gemeente is op dit moment bezig met verschillende projecten die voortkomen uit de Wmo. Wij vinden het belangrijk dat u, als vrijwilliger, professional of inwoner van de gemeente, mee kunt denken over de ontwikkeling van de Wmo. Op woensdag 31 januari organiseren wij daarom een informatie- en meedenkavond over drie onderwerpen:

1. De ouderennota

2. Het `project activering'

3. Het loket voor wonen, zorg en welzijn en de `dienstenmakelaar'

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00-19.45 uur: Ouderennota
Inloop in de commissiekamer om uw visie op de concept-ouderennota van de gemeente te geven. De conceptnota ligt op dit moment ter inzage bij de gemeente zoals u misschien al eerder gelezen heeft in de Wijkse Courant. Tijdens deze inloop kan desgewenst ingegaan worden op uw vragen over de ouderennota, maar ook kunt u uw op- en aanmerkingen en aanvullingen op de ouderennota kwijt, zodat deze in de nota verwerkt kunnen worden.


19.45- 20.30 uur: `Project activering' en onderzoeksresultaten In de raadszaal van het gemeentehuis worden de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar de wensen op het gebied van vrijetijdsbesteding van de inwoners van onze gemeente. Dit onderzoek is gehouden door studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in het kader van het `project activering'. Het `project activering' is een project, dat gericht is op het voorkomen en verminderen van vereenzaming.


20.30-20.45 uur: Pauze


20.45-22.00 uur: Loket wonen, zorg en welzijn en de `dienstenmakelaar' Er wordt verder ingegaan op de ontwikkelingen rondom het loket en graag willen wij u uitnodigen hierover mee te denken en te praten. Een van de onderwerpen die aan bod zal komen is het aanstellen van een zogenaamde `dienstenmakelaar'. Vanuit het project activering bleek veel behoefte te zijn aan het creëren van deze functie. Deze dienstenmakelaar zal een coördinerende rol krijgen als het gaat om het oppakken van signalen van vereenzaming.

Wij hopen u op deze avond te mogen begroeten zodat we samen kunnen nadenken over bovenstaande thema's.

Vragen?
Als u nog vragen heeft over dit artikel of over een van bovenstaande thema's, dan kunt u contact opnemen met Suzanne van de Gein of Cathy Venselaar van de afdeling Strategie, Beleid en Projecten via tel.
595595. Als u de ouderennota in wilt zien, dan kunt u deze tijdens de openingsuren afhalen bij de receptie van het gemeentehuis. Ook kunt u deze downloaden via de website van de gemeente
www.wijkbijduurstede.nl>leven wonen welzijn>zorg>ouderen.
* Communicatieplan

* Ouderennota

* Samenvatting ouderennota

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30
Post adres:
Postbus 83

3960 BB